Bøger / faglitteratur / erindringer

Lidt af far


Beskrivelse


Frederik Lindhardt fortæller om de sidste år sammen med sin far, den tidligere biskop, Jan Lindhardt, der i 2012 fik konstateret Alzheimers.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 24. apr. 2017

Frederiks far, den tidligere biskop Jan Lindhart, får konstateret Alzheimers og pludselig bliver verden meget mindre. Frederik fortæller om hvordan det er at være pårørende til en person der gradvist forsvinder. Til pårørende og interesserede i Alzheimers.

Alzheimers er en frygtelig sygdom, kroppen fungerer, mens hjernen langsomt svigter. I denne bog fortæller Frederik Lindhardt om de sidste år sammen med hans far, den tidligere biskop, Jan Lindhardt, der i 2012 får konstateret Alzheimers. Lindhardt fortæller om hvordan hans fars person og intellekt langsomt forsvinder og ændrer sig. Lindhardt fortæller både om de hårde stunder, hvor han slet ikke kan genkende sin far længere, men også om de gode stunder hvor personligheden og humoren igen træder frem. Frederik Lindhardt er uddannet cand.mag. i retorik.

Bogen er rørende, Lindhardts baggrund i retorik fornægter sig ikke, beskrivelserne går lige ind og rammer en i hjertet. Bogen er dels Lindhardts egen fortælling om faren, men også en bog der sætter spørgsmålstegn ved hvad livet er, når man er så syg som hans far var.

Andre bøger der ligner meget, om samme emne, er Tøsne og forsytiaDa Aage forsvandt og Da Aage forsvandtAndre bøger der ligner meget, om samme emne, er Tøsne og forsytia og .


Politiken

d. 18. juni 2017

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 18. juni 2017


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 10. juni 2017


Jyllands-posten

d. 14. maj 2017

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 14. maj 2017


Kristeligt dagblad

d. 5. maj 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 5. maj 2017