Bøger / skønlitteratur / roman

Lig bløder ikke : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi hvor Roland Benito og journalist Anne Larsen indblandes i sager om drab og voldtægter, men det hele begynder med mysteriet om et forsvundet lig. Sporene fører dem til et bedemandsfirma og videre til noget mere farligt og dramatisk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 29. maj 2013

Inger Gammelgård Madsens efterhånden faste læsere vil også være læsere til dette bind 6 i serien og Roland Benito og Anne Larsen. Den er også anvendelig til øvrige læsere af nordiske krimier.

Endnu en historie om makkerparret Roland Benito med de italienske aner og Århus-journalisten Anne Larsen og igen med baggrund i faktiske, aktuelle forhold: organdonation og ulovlig handel med organer - og samtidig involveres de i opklaringen af en række voldtægter og drab. Bogen indledes med fundet af en død mand ovenpå sin søns kiste i en grav, han selv har genåbnet. Kisten viser sig at være tom, så hvor er den døde søn henne, og hvad foregår der i familien Spangs bedemandsfirma? Det bliver en kompliceret sag med indblik i bedemandsverdenen, krematorier, organtransplantation, stamceller og privathospitaler med mere, og det bliver også farligt for opdagerparret. Plottet er spændende fortalt, men virker noget konstrueret, selv om der er kerner af fakta i det. Et kompakt skriftbillede vanskeliggør læsningen lidt.

Selv om det er en fordel at læse serien i rækkefølge, kan bogen læses selvstændigt. Igen er det logisk at sammenligne med Blædel men især med Wolf, der befinder sig i samme mellemgruppe.

En krimi med aktuelle emner og fakta som baggrund for et plot, der er spændende, men som ikke altid hænger helt sammen eller fanger 100 procent. Bogen fornyr ikke genren, men den klarer sig fint i midten af feltet med krimiforfattere.