Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Lige her : 17 europæiske noveller om at rejse


Beskrivelse


Noveller af 17 europæiske forfattere om at rejse, både i den virkelige verden og i fantasien.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2017

af

af

Merete Trap

d. 22. maj 2017

"Der er langt fra Aarhus til Podgorica". Sådan skriver Kim Fupz Aakeson i sit forord til disse to novellesamlinger med temaet "at rejse", skrevet af Europæiske forfattere. For børn og unge, især velegende til skolernes PLC.

Disse to novellesamlinger rummer ialt 38 noveller, der alle tager udgangspunkt i begrebet "at rejse". Samlingen "Lige her" er noveller for børn fra ca 6-10 år, titlerne er fx "Piva er en døv høne". Forfatterne er bla. Dy Plambeck og Maria Parr. I "Lige nu" er novellerne henvendt til unge fra ca 12-16 år. Her er titler som fx "#Parisjetaime". Forfatterne er bl.a. Sarah Engell og Endre Lund Eriksen. Illustratorlisten tæller navne som Sastoshi Kitamura og Hanne Kvist. Bøgerne er udgivet i forbindelse med Hay Festival og fejringen af Aarhus som kulturens hovedstad 2017.

De to novellesamlinger er yderst velskrevne. Begrebet "at rejse" behandles i en bred forstand, således at der både kan være tale om fx en fysisk rejse, en indre rejse eller en udvikling. Genrerne spænder vidt og der er plads til både latter, forundring og tårer. To højaktuelle udgivelser om et Europa hvor forskellene er store, men hvor lighederne er flere.

En novellesamling med bidragydere med så mange nationaliteter ses sjældent, men Forandringens rejse - og andre historier er unges tanker om det flerkulturelle Europa, dog skrevet af de unge selv.


Weekendavisen

d. 24. maj 2017

af

af

Jannie Schjødt Kold

d. 24. maj 2017


Weekendavisen

d. 9. juni 2017

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 9. juni 2017