Bøger / faglitteratur

Lige muligheder for alle : social arv, kultur og retfærdighed


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juli 2009

af

af

Birgit Sloth

d. 27. juli 2009

Forskningsbaserede artikler om lige/ulige muligheder i det danske samfund. Artiklerne har baggrund i en workshop afholdt af Center for Studier af Lighed og Multikulturalisme (CESEM) i 2007. Teksterne er akademiske i opbygning og sprog, men ikke vanskelige at læse. Bogen er en guldgrube for den politisk interesserede borger. Bogens konklusioner og opstilling af dilemmaer kan fint bruges uden kendskab til det teoretiske fundament - også til de mange tværgående opgaver på gymnasieniveau. Derudover er den velegnet til undervisning på mange videregående uddannelser.

De to redaktører er begge tilknyttet CESEM. De bidrager selv med de mere filosofiske artikler, der diskuterer hvad lige muligheder egentligt betyder, og hvad det enkelte individ selv er ansvarlig for. Resten af artiklerne bygger på undersøgelser. Forfatterne har forskellige faglige tilgange og analyserer uligheder indenfor indkomst, uddannelse, arbejde, politik, sundhed og sociale relationer samt faktorer som køn, etnicitet og klasse.

2007 var det Europæiske År for Lige Muligheder, og det medførte mange bogudgivelser. Denne adskiller sig ved de mange indfaldsvinkler og den forskningsbaserede tilgang. Det delte Danmark og Den nye ulighed om social og uddannelseslighed samt Den retfærdige ulighed om indkomstlighed er alle lettere tilgængelige debatbøger.

Forskningsbaserede artikler der bidrager både med debatskabende dilemmaer og viden om en bred vifte af ulighedsformer i det danske samfund.


Undervisere.dk

Årg. 4, okt. (2010)

af

af

Gunnar Green

Årg. 4, okt. (2010)