Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Liget der forsvandt


Beskrivelse


I det tomme hus gemmer overfaldsmanden sig. Har Maja slået ham ihjel, og hvor er liget blevet af?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2010

af

af

Boy Olesen

d. 8. mar. 2010

Bogen henvender sig til elever fra ca. 3.-4. klasse altså fra ca. 9-10 år til et godt stykke op i skoleforløbet. Velegnet som selvlæsning.

En meget dramatisk forside er det første møde med denne krimi. I et forholdsvis lettilgængeligt sprog, trykt på kraftigt glittet papir, med store typer, har læseren her en "rigtig bog" mellem hænderne. Det er nemt for målgruppen at identificere sig med Maja, da hun kommer hjem til et tomt hus, og skal låse sig ind, med de deraf kommende uhyggelige følelser. Fantasien bliver til virkelighed, der er vitterlig en mand inde i huset, der overfalder hende. Ved hjælp af en lampe og et hårdt slag lykkes det Maja at slå manden ned. Maja er sikker på hun har slået manden ihjel, og i sin desperation opsøger hun Alfred. "Liget" er væk da de kommer tilbage og Maja forsvinder sporløst. Bogen vil få mange læsere, som vil være grebet fra begyndelsen til slut.

Der er mange krimier til denne målgruppe, men også et stort forbrug. Bogen falder fint ind sammen med de øvrige titler i serien Let-krimi.

Spænding fra start til slut. Det som alle frygter, når de kommer hjem til et tomt hus, bliver her til virkelighed.