Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Like had luderen


Beskrivelse


Da Gloria udsættes for slem mobning, vælger hendes bedste veninde Jonna, at tage hævn på Glorias vegne. Dette får vidtrækkende konsekvenser for både veninderne og mobberen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2013

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 10. sep. 2013

En skæbnesvanger ungdomsroman om to bedste veninder med mobning som tema. Målgruppen er de 14-årige og opefter. Forsidebilledet i form af et fotografi af en ung og tænksom pige vil nemt kunne sælge bogen.

Gloria udsættes for så slem en mobning via de sociale medier, at hun begynder at skære i sig selv. I desperation og afmagt vælger hendes bedste veninde Jonna, at tage sagen i egen hånd og tage hævn på Glorias vegne. Denne hævn får vidtrækkende konsekvenser for både veninderne og mobberen. Slutningen er åben og giver mulighed for egen tolkning. Historien er fortalt i første person gennem Jonna. Sprogligt indeholder den en del direkte tale og korte sætninger - den er næsten filmisk.

Romanen kan sammenlignes med Sue Mayfields Mobbet, som skildrer, hvor tæt der er til kanten, når man er offer for mobning.

Romanen rammer lige der, hvor jeg ikke har lyst til at blive ramt. Det kan måske være sundt. Det vil være oplagt at benytte denne titel i undervisningen i folkeskolens ældste klasser samt at give den ekstra opmærksomhed i skolebibliotekets formidling for de ældste. En velskrevet og hurtig læst roman, som stærkt kan anbefales.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 18. maj 2015

af

af

Cecilie Rosdahl

d. 18. maj 2015


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 1 (2014)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 67, nr. 1 (2014)