Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lille Allan - den menneskelige antenne


Beskrivelse


Lille Allan, der bor i Urbanplanen, ser frem til en kedelig sommerferie, kun i selskab med pensionisten Helge. Men Helges interesse i ufoer og rumvæsener giver de to venner nogle overraskende og dramatiske oplevelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2012

af

af

Ulla Møller

d. 29. okt. 2012

En oplæsningsbog for de 5-8-årige, der kan lide en sjov og nutidig historie med lidt humor og spænding.

Makkerparret Knutzon og Frödin er henholdvis dramatiker og skuespiller. Bogen om Lille Allan, som han konsekvent kaldes bogen igennem, er deres første børnebog. Allan bor i Urbanplanen og ser frem til en lang sommerferie, hvor hans alenefar skal arbejde, og hans bedste ven Joku er sendt på et hjem for vanskelige børn. Eneste selskab er naboen, pensionisten Helge, der er meget optaget af ufoer. I hans selskab oplever Lille Allan ting, han ikke havde drømt om. Mødet med rumvæsenet Majken fører til en dramatisk forbryderjagt, da ejendommens mystiske varmemester bortfører Majken for at sælge hende til en samler. Handlingen udspilles on location på Amager, humoren er en blanding af det lavkomiske, med latrinær humor, der pr. definition skulle more målgruppen, men som er bedst i små doser og en del voksenhumor. Forfatternes fantasi fejler intet, men begrænsningens kunst havde gjort bogen mere underholdende, den er faktisk noget langtrukken. Sproget glider let, og forfatterparret er solidarisk med både børn, pensionister og rumvæsner. Enkelte illustrationer i gråtoner.

Stemningen i bogen med outsidere og drengeliv kan minde om Ole Lund Kirkegårds bøger, uden humoren dog på nogen måde tangerer disses. En enkelt scene er stærkt inspireret af en scene i filmen Frode og alle de andre rødder.

Lagt i munden på en engageret oplæser tilbyder bogen nogle timers uforpligtende underholdning.


Weekendavisen

d. 23. nov. 2012

af

af

Lars Bukdahl

d. 23. nov. 2012