Bøger / skønlitteratur til børn

Lille Eid : en fortælling om ramadan og spisefesten


Beskrivelse


Billedbog. Drengen Eid og hans lillesøster Aya oplever den hellige måned, ramadan, og den efterfølgende eid-fest med slik og gaver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 16. maj 2013

En billedbog der kan bruges med børn fra 5 år, fx danske muslimske børn, men også for andre børn fx i indskolingen til brug om emnet.

Billedbogen er kvadratisk. Det er illustrators og forfatters første bog på dansk. Illustrationerne er med både heldækkende og transparente farver. Figurer er tegnede med konturstreger. Nogle billeder er nærmest små naivistiske kunstværker i sig selv, men passer også i historien. Teksten er redelig, og fokuserer på drengen Eids oplevelse af ramadan, den 9. måned i den islamiske kalender, og eid fest med fx en ikke-muslimsk kammerat, der spørger; "Hvorfor må du ikke spise?". Eids lillesøster er også fint med i historien, og Eids mor fortæller, om hvordan hun oplevede det, som barn i hjemlandet. Bogen giver et indblik i, hvordan ramadan og den afsluttende eid fest er en vigtig del af en muslimsk families liv i Danmark, men ikke så meget om hvorfor, den religiøse sammenhæng, og det virker som et godt valg. Materiale til undervisning på bogens hjemmeside. Fint stemningsfuldt omslag dækker for indhold. Ordliste bagest i bogen.

Vi har et par andre billedbøger, som kommer ind på emnet;Samis eidfest, 2012, der også er en fodboldhistorie, især for drenge, og fra 2007 Aishas karameller, som ser på eid fest med en piges øjne.

Bogen er brugbar - såvel til danske muslimer, som til andre børn og voksne der vil vide mere om, hvordan ramadan og eid festen foregår og opleves i en familie i Danmark.