Bøger / faglitteratur

Lille lærebog i transaktionsanalyse


Beskrivelse


Gennemgang af transaktionsanalysens grundbegreber med eksempler på, hvordan teorien kan bruges til at forstå menneskers kommunikation, holdninger, og de spil vi gennemfører med hinanden i arbejds- og privatlivet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. mar. 2015

Transaktionsanalyse er en psykologisk metode til selvudvikling, ledelse og forståelse af kommunikation og relationer mellem mennesker. Arbejdsbog med teori og opgaver til selvstudium på alment niveau.

Forfatteren har skrevet en række bøger om kommunikation, psykologi, etik, ledelse m.m. Den oprindelige transaktionsanalyse er videreudviklet siden 1950'erne med forgreningen NLP. Her beskrives en nutidig version, og i bogens første kapitler forklares den særlige fagterminologi og forkortelser, der anvendes. Der findes ordliste og litteraturliste samt forfatterens anbefalinger til arbejdet med bogen, der således udgør et kursusforløb.

Bogen kan anvendes uden særlige forudsætninger, men den indledende teori kræver opmærksomhed, ligesom forfatterens råd til selvstudiet. Bogen er velformuleret og ikke vanskelig at læse. Den præsenterer sig sagligt i enkelt udstyr og en lidt uspændende forside.

Bogen er væsentligt udvidet i forhold til 1. udgave fra 1997 og i mindre grad den kompendium-lignende udgave TransaktionsanalyseHvad er det vi leger?Jeg er o.k. - du er o.k.Er du stadig OKIntroduktion til transaktionsanalyse fra 2000. Klassikerne indenfor emnet er Hvad er det vi leger? og Jeg er o.k. - du er o.k med opfølgeren Er du stadig OK. Introduktion til transaktionsanalyse er en lille tynd sag, der ikke går i dybden med emnetBogen er væsentligt udvidet i forhold til 1. udgave fra 1997 og i mindre grad den kompendium-lignende udgave Transaktionsanalyse fra 2000. Klassikerne indenfor emnet er og Jeg er o.k. - du er o.k med opfølgeren Er du stadig OK. Introduktion til transaktionsanalyse er en lille tynd sag, der ikke går i dybden med emnetBogen er væsentligt udvidet i forhold til 1. udgave fra 1997 og i mindre grad den kompendium-lignende udgave Transaktionsanalyse fra 2000. Klassikerne indenfor emnet er Hvad er det vi leger? og Jeg er o.k. - du er o.k med opfølgeren Er du stadig OK. Introduktion til transaktionsanalyse er en lille tynd sag, der ikke går i dybden med emnetBogen er væsentligt udvidet i forhold til 1. udgave fra 1997 og i mindre grad den kompendium-lignende udgave Transaktionsanalyse fra 2000. Klassikerne indenfor emnet er Hvad er det vi leger? og Jeg er o.k. - du er o.k med opfølgeren . Introduktion til transaktionsanalyse er en lille tynd sag, der ikke går i dybden med emnetBogen er væsentligt udvidet i forhold til 1. udgave fra 1997 og i mindre grad den kompendium-lignende udgave Transaktionsanalyse fra 2000. Klassikerne indenfor emnet er Hvad er det vi leger? og Jeg er o.k. - du er o.k med opfølgeren Er du stadig OK. er en lille tynd sag, der ikke går i dybden med emnet.