Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lille Pind på eventyr


Beskrivelse


Lille Pind bor i en zoo. En dag da dyrepasseren skal vise ham frem for tv, taber hun ham og han bliver væk for hende. Efter mange oplevelser, bliver han returneret til sine forældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2017

af

af

Julie Arndrup

d. 4. sep. 2017

Det lille pindsvin vokser op hos sin mor og far, der bor i en zoologisk have. En dag bliver han væk og oplever mange eventyr, før han vender trygt hjem igen. Bogen kan læses højt for ca. 5-8-årige og større børn kan læse den selv.

Pindsvineforældrene bor i en zoo og får en lille unge med meget store tænder. En dag da dyrepasseren skal vise ham frem for tv, taber hun ham og han bliver væk for hende. Først da han møder en giraf der løfter ham op så han kan bide i alle æblerne på et træ, bliver han fundet igen og returneret til sine forældre. Forfatteren er aut. psykolog og har selv illustreret bogen. Under hvert billede er der spørgsmål der inviterer til dialog om læsningen. Bogen har lix 24.

Bogens stil og spørgsmålene efter hvert billede lægger op til snak om barnets egne oplevelser og følelser. Illustrationernes ringe kvalitet trækker meget ned, og historien er ikke helt interessant nok til at løfte dem.

Andre bøger om folk der bliver væk i zoo er fx Pia Linda og mor i zooSe, Madicken, det sner! og andre der oplever lidt rigeligt er fx Se, Madicken, det sner!Andre bøger om folk der bliver væk i zoo er fx Pia Linda og mor i zoo og andre der oplever lidt rigeligt er fx .Informationer og udgaver