Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lille Sille og den magiske sten


Beskrivelse


Sille på seks år er en lille tude-marie. En aften får hun besøg af en lille engel, der forærer hende en magisk sten. Den skal hjælpe hende til at få mere mod, så hun bedre kan klare hverdagens vanskeligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2001

af

af

Bente Nielsen

d. 10. aug. 2001

Denne højtlæsningsbog i Konfettiserien er forfatterens første børnebog. Det er en nutidig fortælling, der handler om at være modig i hverdagen. Det er netop modet, som seksårige Sille ofte mangler. En aften får hun imidlertid besøg af en lille engel, der forærer hende en magisk sten, der kan hjælpe hende i vanskelige situationer. Dem er der også mange af med en egenrådig lillebror, en forkælet klassekammerat og en håndfuld drillesyge drenge. Heldigvis har Sille foruden den magiske sten også en god veninde. Hun har således gode muligheder for at udvikle sig, og hun lærer efterhånden at klare sig uden tuderi. Det er en god og vedkommende hverdagsfortælling, der løst og fast beretter om en helt almindelig dansk pige, hendes familie og kammerater. Den fortæller om genkendelige situationer, giver nuancerede personbeskrivelser og gode, relevante løsninger. Historien er fortalt med lune i et levende og varieret sprog. Den er illustreret af Mette-Kirstine Bak med udtryksfulde sort/hvide tegninger i en kraftfyldt, rund streg, der passer godt til historien. Layoutet er åbent og indbydende. Bogen inspirerer til megen snak og er velegnet til højtlæsning for de 5-7-årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2001

af

af

Lis Mikkelsen (skole)

d. 10. aug. 2001

Denne bog fra Konfettiseriener glimrende til oplæsning fra 0.-3. kl. Hovedpersonen Sille er 6 år og er lige begyndt at gå i skole. De fleste børn i samme alder vil kunne identificere sig med Sille og hendes problemer med at opføre sig som man skal. Hun lever i en god, varm familie hvor moderen er den man hører mest til. Faderen reparerer på sin bil, og man forstår som læser godt at han sjældent overlades rollen som barnepige. Sille har en irriterende lillebror der også kan være utrolig sød, og så har hun venner og nogle der minder om det i skolen. Sille er lidt af en tudemarie, og det hjælper hende da hun en aften lige ved sovetid får besøg af en engel, der giver hende en magisk sten. Takket være stenen klarer Sille mange af de situationer som tidligere ville have fået hende helt ud af flippen. Der er hele vejen igennem historien et glimt i øjet og en solidaritet der vil få både tilhøreren og den voksne oplæser til at more sig. Der er skildret små hverdagssituationer uden stor ydre dramatik, men med en fin indre spænding. Bogen er illustreret med sort/hvide tegninger af Mette-Kirstine Bak.