Bøger / faglitteratur til børn

Lille Solstråle - barn på prærien


Beskrivelse


Om pigen Lille Solståles hverdagsliv som indianer på prærien i det gamle Amerika.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2019

af

af

Helle Laursen

d. 14. feb. 2019

Tag på en tidsrejse med Jora til Stenalderen, med Lavinia til romerriget, med Frederik til middelalderen og med Lille Solstråle til den amerikanske prærie for 200 år siden. Fire bøger til nysgerrig lystlæsning fra 9-12 år og emnearbejde i skolen.

Fire faktabøger der hver udforsker en særlig periode af historien i børnehøjde. Bøgerne er opbygget på samme måde og starter alle med en introduktion af den tidsperiode, som bogen handler om. Derefter fortælles der om hverdagsliv, om hvordan man gik klædt, særlige ceremonier, gamle guder og myter. I middelalderen tager Frederik os eksempelvis med til en ridderturnering og Lille Solstråle viser os, hvordan hun skraber et dyreskind med et redskab lavet af ben. Bøgerne er en del af serien "Barn i gamle dage". Indbundet.

Bøgerne er proppet med fakta og flotte detaljerede illustrationer i farver. Et livligt grafisk udtryk med tekst og illustrationer spredt over opslaget. Hver bog er en udmærket introduktion til de forskellige tidsperioder, og det at det er et barn der viser os rundt i hver tidsperiode, er en fin idé. Her er meget af udforske og snakke om for alle, der er interesserede i historie.

I serien "Barn i gamle dage" finder du også Erik - barn i vikingetidenDazhu - barn i det gamle KinaTaita - barn i det gamle EgyptenOdysseus - barn i det gamle Grækenland, Dazhu - barn i det gamle Kina, Taita - barn i det gamle Egypten og Odysseus - barn i det gamle GrækenlandI serien "Barn i gamle dage" finder du også Erik - barn i vikingetiden, , Taita - barn i det gamle Egypten og Odysseus - barn i det gamle GrækenlandI serien "Barn i gamle dage" finder du også Erik - barn i vikingetiden, Dazhu - barn i det gamle Kina, og Odysseus - barn i det gamle GrækenlandI serien "Barn i gamle dage" finder du også Erik - barn i vikingetiden, Dazhu - barn i det gamle Kina, Taita - barn i det gamle Egypten og .