Bøger / faglitteratur / klummer

Lilleør! : 50 meninger til tiden


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med forfatterens 50 års fødselsdag.

Udvalg af præsten og forfatteren Kathrine Lilleør's (f. 1964) blogs, klummer og kommentarer fra Berlingske der indfanger tidens aktuelle problemstillinger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 15. sep. 2014

Disse 50 udvalgte blogs, klummer og kommentarer fra Berlingske, der dækker årene 2004-2014 og markerer Sognepræst, cand.theol., ph.d., debattør, forfatter og foredragsholder Kathrine Lilleørs 50-års fødselsdag, er til læsere med interesse i kristendom og nyere debat og samfundsforhold.

På Berlingske kan man læse, at Lilleør "blogger om Gud og Fanden, tro og tvivl, liv og død, meninger og mangel på samme", hvilket udvalget i denne lille udgivelse fint illustrerer. På empatisk vis stiller Lilleør skarpt på især moralske og etiske problemstillinger i forbindelse med mange forskellige emner, fx "Tidehverv", "H.C. Andersen", "Kristne homoseksuelle", "Frem med korset", "Paradise Hotel", "Jørgen Leth 75 - den maskuline lyst", "Jan Guillous danskerhad" og "Judas." Lilleør får sagt meget på få sider og er eminent til at minde læseren om, at verden ikke er sort-hvid. Derved vækker hun i særlig grad til selvrefleksion og eftertænksomhed.

Man kan evt. læse og undersøge andre bloggere på Berlingske, fx Sørine Gotfredsen, Jacob Mchangama og Kasper Støvring, der med et andet afsæt også skriver om samfundsaktuelle emner.

Fint udvalg af Lilleørs nedslag i tiden de sidste 10 år. Vil have læsere på de fleste biblioteker.


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2014

af

af

Rikke Rottensten

d. 26. aug. 2014


Kristeligt dagblad

d. 26. aug. 2014

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 26. aug. 2014