Bøger / faglitteratur / erindringer

Lise Nørgaard : de første 100 år : en biografi


Beskrivelse


Lise Nørgaard (f. 1917) fortæller i anledning af sin 100-års fødseldag sin historie med alt, hvad det indebærer af op- og nedture.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2017

af

af

Louise Hede

d. 3. maj 2017

Lise Nørgaard har altid gjort hvad der passede hende, og med 100 års livserfaring fortæller hun sin historie til forfatter Jacob Wendt Jensen, med alt hvad det indebærer af op- og nedture. For læsere af biografier.

I 2017 fylder Lise Nørgaard 100 år, og i den anledning har Jacob Wendt Jensen sat sig for at skrive om Lises liv, karriere, familie m.m. Bogen er baseret på ugentlige samtaler med Lise selv, interviews med over 50 familiemedlemmer, venner og kolleger, og uddrag fra tidligere bøger om Lise Nørgaard. Wendt Jensen skildrer en kvinde der var forud for sin tid, og som senere blev hele Danmarks darling efter udsendelsen af den populære serie Matador. Indeholder fotos og uddrag af ikke-tidligere udgivne breve mellem Lise og veninden Eva Bendix. Bagerst i bogen findes kildeliste og register. Wendt Jensen har tidligere skrevet biografier om bl.a Ove Sprogøe.

Selvom Lise og mange af hendes venner er blevet interviewet til denne bog, så består denne bog af mange afsnit fra tidligere bøger. Dette kan for den garvede Lise-fan betyde flere gengangere af anekdoter. Det nye materiale med Lises private breve giver dog et godt nyt indblik i hendes liv, som ellers ikke er at finde andre steder.

Lise Nørgaard har selv skrevet sine erindringer i bøgerne Kun en pigeDe sendte en dameFruen kommer i dag og De sendte en dame. Hun har også fortalt sit livs historie til Cecilie Frøkjær i Fruen kommer i dagLise Nørgaard har selv skrevet sine erindringer i bøgerne Kun en pige og . Hun har også fortalt sit livs historie til Cecilie Frøkjær i Fruen kommer i dagLise Nørgaard har selv skrevet sine erindringer i bøgerne Kun en pige og De sendte en dame. Hun har også fortalt sit livs historie til Cecilie Frøkjær i .


Jyllands-posten

d. 3. maj 2017

af

af

Flemming Østergaard

d. 3. maj 2017


Berlingske tidende

d. 3. maj 2017

af

af

Helle Hellmann

d. 3. maj 2017


Kristeligt dagblad

d. 6. maj 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 6. maj 2017


Weekendavisen

d. 5. maj 2017

af

af

Leonora Christina Skov

d. 5. maj 2017