Bøger / faglitteratur til børn

Literacydidaktik i fagene i udskolingen


Beskrivelse


Bogen er en introduktion til literacybegrebet generelt og i forhold til undervisningen i udskolingen, dvs. på 7.-10. klassetrin og med henblik på alle elever.
Der sættes i bogen også fokus på, hvordan elever udvikler deres literacy gennem deltagelse og betydningsskabende og kommunikative processer i og på tværs af kontekster, teksttyper og medier.
Bogens målgruppe er studerende på pædagog- og læreruddannelsen, pædagoger, lærere, sprog- og læsevejledere, dansk- og læringsvejledere, læsekonsulener, talepædagoger og andre interesserede i såvel inkluderende pædagogisk praksis som specialtilbud.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2020

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 12. feb. 2020

Bogen introducerer og diskuterer literacybegrebet generelt og i forhold til undervisningen i udskolingen, og der gives i den forbindelse bud på, hvordan literacy kan forstås og praktiseres til gavn for alle elever. Bogen henvender sig bl.a. til studerende på pædagog- og læreruddannelsen, pædagoger og lærere.

Kernen i literacybegrebet er meningsskabende kommunikative processer - både via det talte og skrevne sprog og alene eller sammen med andre. Bogen giver forskellige bud på, hvordan elever udvikler deres literacy gennem deltagelse og betydningsskabende og kommunikative processer i og på tværs af kontekster. Der er tillige eksempler på pædagogisk praksis, som kan inspirere til egen praksis i forskellige fag og på tværs af fag. Bogen er den fjerde i serien "Literacy og læring i fokus.".

En fantastisk bog om literacybegrebet, som introduceres med en grundig indføring i begrebets betydning. En anden styrke er alle de konkrete eksempler på en gennemført undervisning på baggrund af literacydidaktikken. Der er en del skemaer og modeller, som generelt supplerer til en god forståelse og giver et godt overblik over teoriens tanker, betydninger og anvendelsesmuligheder.

I samme serie findes bl.a. Literacy og læringsmål i indskolingenLiteracydidaktik i fagene på mellemtrinnetLiteracy i læringskontekster og Literacydidaktik i fagene på mellemtrinnet. Desuden findes flere andre bøger om literacy-begrebet, bl.a. Literacy i læringskonteksterI samme serie findes bl.a. Literacy og læringsmål i indskolingen og . Desuden findes flere andre bøger om literacy-begrebet, bl.a. Literacy i læringskonteksterI samme serie findes bl.a. Literacy og læringsmål i indskolingen og Literacydidaktik i fagene på mellemtrinnet. Desuden findes flere andre bøger om literacy-begrebet, bl.a. .