Bøger / faglitteratur / essays

Litteraturen giver form til en følelse 1960-2019 : essays om liv, forskning og digtning


Beskrivelse


Udvalgte essays om digtning og sammenhængen mellem liv og digtning, samt essays om både det lille og det store liv uden for litteraturen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 22. okt. 2019

Monumental udgivelse, der viser Thomas Bredsdorffs livslange virke og engagement i litteraturens verden. En sand skattekiste for litteraturfolk og litteraturinteresserede.

Thomas Bredsdorff, f. 1937, er tidligere universitetslærer og gennem en menneskealder boganmelder og kulturskribent hos Politiken. Bogen indeholder ca. halvtreds essays og artikler skrevet mellem 1960 og 2019. Udvalget er foretaget af Dr. Phil. Marianne Stidsen, der har prioriteret den del af Bredsdorffs produktion, der beskæftiger sig med digtning og sammenhængen mellem liv og digtning. Teksterne er delt op i Liv, Digtning, Forfattere, Samfund, Teori og et Appendiks med taler holdt for Bredsdorff. TB har udgivet en lang række bøger om litteratur og også den personlige Tøsne og forsytia, hvor han fortæller om livet med ægtefællen Lene, der er ramt af Alzheimers sygdom.

Imponerende udgivelse, som viser Bredsdorffs store viden og eminente evne til at formidle litteratur. Samlingen spænder vidt fra interessante tekster med personlige tilbageblik, der kaster lys over, hvorfor han blev humanist over litteraturteori og refleksioner over kunsten som erkendelsesredskab til inspirerende læsninger og forfatterportrætter af store skandinaviske forfattere.

Til en vis grad sammenlignelig med Niels Birger Wambergs essays om kunst og litteratur, fx ForkærlighederMens tid er og Mens tid erTil en vis grad sammenlignelig med Niels Birger Wambergs essays om kunst og litteratur, fx Forkærligheder og .


litteratursiden.dk

d. 1. nov. 2019

af

af

Anny Skov Madsen

d. 1. nov. 2019

Fremragende artikler fra et langt liv i litteraturens tjeneste lyser af indsigt og glæden ved at læse og formidle. Her er livserfaring, tankegods og inspiration til mange timer. I mere end 65 år har ...


Kristeligt dagblad

d. 16. dec. 2019

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 16. dec. 2019


Berlingske tidende

d. 4. nov. 2019

af

af

Bent Blüdnikow

d. 4. nov. 2019