Bøger / skønlitteratur / kriminoveller

Liv for liv : krimi- og spændingshistorier


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 15. juni 2011

Selvom de fleste krimi/spænding læsere gerne vil have fuld valuta for pengene og "hele bøger", skal disse 7 populære danske specialister i genren nok lokke læsere til. Desuden er der kant og substans nok i flere af novellerne til, at de også kan bruges i skolesammenhæng.

De leverer varen og spændingen de 7 forfattere (5 + et par), der har doneret noveller til denne samling, hvor en del af overskuddet går til Dansk Flygtningehjælp. Især har de 3 herrer skrevet spændende, meget forskellige og uforudsigelige historier, Jussi Adler-Olsen slår sig løs med en morsom og morbid sag om en mand, der slår sig på lejemorderbusiness i Hellerup og omegn, hvor der tilsyneladende er mange uønskede ægtefæller, Jens Henrik Jensen har en fin og underfundig selvtægtshistorie og Christian Mørk står for en uhyggelig og godt skåret historie om angst og fjendebilleder i en flyterrorhistorie. Egholm og Grues noveller er mere traditionelle med kendt persongalleri, Peter Boutrup og Dan Sommer, og Tornbjerg og Øbro leverer psykologisk spænding i en novelle om en voldelig far. Alt i alt en fin samling, hvor flere af novellerne rækker ud over de elementer, der normalt tegner genren.

Der er udkommet flere novellesamlinger med krimi og spænding, sidst Bitre mandler, 2010.

En spændende krimi/spænding novellesamling, hvor flere af bidragene rækker ud over genrens normale elementer. Bidragyderne er 7 populære danske danske krimi/spændingsforfattere, som nok skal være garanter for efterspørgsel.


litteratursiden.dk

d. 22. juli 2011

af

af

Rikke Bødker

d. 22. juli 2011

Seks forskellige krimihistorier med mord som tema, alle skrevet af danske krimiforfattere. Læs dem og bliv overrasket Krimiantologien er skrevet af seks kendte forfattere, heraf et enkelt forfatterpar...


litteratursiden.dk

d. 23. aug. 2011

af

af

Michael Krarup

d. 23. aug. 2011

Tre dage i kolonihaven med uvant fysisk arbejde gav mod på at kaste sig ud i mord, vold og modbydelighed - alt sammen repræsenteret i novelleantologien Liv for liv. Det passede bedre til udmattelsen e...


Jyllands-posten

d. 12. juli 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. juli 2011


Politiken

d. 29. juli 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. juli 2011


Weekendavisen

d. 5. aug. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 5. aug. 2011