Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Liv har lus


Beskrivelse


Liv og Maj spiser is hjemme hos Maj. Det klør og klør i Livs hår. "Har du lus?" spørger Majs mor. "Nej" siger Liv. Men det har hun. De lus skal væk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2017

af

af

Stine Bille

d. 15. juni 2017

Liv og Maj går hjem til Maj efter skole. De spørger om de må få en is. Majs mor siger ja. Mens de spiser is, klør Liv sig hele tiden i håret. "Har du lus?" spørg Majs mor. "Nej" siger Liv. For 6-7-årige.

"Liv har lus" er en bog i serien "Rap. 3", der kun indeholder ord med maksimalt tre bogstaver. De fleste ord i bogen er enten lydrette eller lydnære. Da Liv og Maj kommer hjem til Maj, får de en is. Livs hår klør, mens hun spiser is. Majs mor kommer med en kam, for at se om Liv har lus. Det har Liv. Hun må hjem. Liv kommer i bad, og Livs mor går i gang med at kæmme Livs hår. Hun finder mange lus og luseæg. Liv vil have dem væk. Der findes elevaktiviteter på forlagets hjemmeside. Bogen har lix 4.

En sød og meget realistisk historie om lus og håndtering af problemet. Dette er et godt eksempel på en historie, der er god, selv om den kun består af ord på 3 bogstaver. Bogen har et lækkert layout med illustrationer, der er sjove, farverige og understøtter teksten.

Der er flere bøger på vej i samme serie. En anden letlæsningsbøger om lus kunne fx være Lus og lopper af Jørn Jensen.