Bøger / faglitteratur / erindringer

Liv og død : en retsmediciner ser alt


Beskrivelse


Med udgangspunkt i 11 cases bliver ofrenes historier beskrevet ud fra alle de mange informationer, som en retsmediciner får i forbindelsen med jagten på en dødsårsag. Udover de beskrevne cases fortæller forfatteren om sin egen erfaring med kollegaer og læremestre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 4. mar. 2019

Døden har altid en årsag og det er ofte op til retsmedicineren at finde frem til den. For interesserede i virkelighedens kriminalgåder og krimifans.

Retsmediciner og professor emeritus Jørgen Lange Thomsen har skrevet endnu en bog om sit mangeårige virke som retsmediciner. Denne gang tager han udgangspunkt i 11 cases, hvor ofrenes historier bliver beskrevet ud fra alle de mange informationer, som en retsmediciner får i forbindelsen med jagten på en dødsårsag. Emnerne i de 11 cases belyser et bredt spænd af dødsårsager, nogle naturlige og andre ikke. Udover de beskrevne cases fortæller forfatteren om sin egen erfaring med kollegaer og læremestre og han kommer desuden med korte historiske oprids af nogle af de banebrydende opdagelser indenfor retsmedicin. Forfatteren har bl.a. tidligere udgivet RetsmedicinerenMord i virkeligheden og Mord i virkelighedenRetsmediciner og professor emeritus Jørgen Lange Thomsen har skrevet endnu en bog om sit mangeårige virke som retsmediciner. Denne gang tager han udgangspunkt i 11 cases, hvor ofrenes historier bliver beskrevet ud fra alle de mange informationer, som en retsmediciner får i forbindelsen med jagten på en dødsårsag. Emnerne i de 11 cases belyser et bredt spænd af dødsårsager, nogle naturlige og andre ikke. Udover de beskrevne cases fortæller forfatteren om sin egen erfaring med kollegaer og læremestre og han kommer desuden med korte historiske oprids af nogle af de banebrydende opdagelser indenfor retsmedicin. Forfatteren har bl.a. tidligere udgivet Retsmedicineren og .

Bogens 11 cases står stærkest i bogen, de er interessante, præcist beskrevet og læseren får en god indsigt i, hvad det vil sige at være retsmediciner. De historiske tilbageblik imellem casene er også vedkommende, selvom forfatteren til tider bruger meget energi på at fortælle om tidligere kollegaer og intriger, som ikke er så interessante for læseren.

Som i De 7 dødssynderMan jager et bæst og fanger et menneske og Man jager et bæst og fanger et menneske krydres virkelige kriminalsager med personlig erfaring indenfor kriminalarbejdetSom i De 7 dødssynder og krydres virkelige kriminalsager med personlig erfaring indenfor kriminalarbejdet.


Jyllands-posten

d. 23. juni 2019

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 23. juni 2019