Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Liv på spil


Beskrivelse


Mads går i 7. klasse. Ved et tilfælde får han fat i det mystiske computerspil Alt, som kan styre hele verden. Mulighederne er mange - men det er konsekvenserne også.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 20. feb. 2019

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig fik mulighed for at ændre på ALT? Det spørgsmål må gameren Mads stille sig selv i denne spændende graphic novel for alle fra ca. 12 år.

Mads går i 7. klasse på en skole i Århus. Mads er stolt af at være gamer, han elsker at spille og hans eneste problem er hans dansklærer Gitte, der mener at han er fraværende i timerne. Men alt ændrer sig, da han ved et tilfælde finder computerspillet "Alt". "Alt" kan kontrollere hele verden, og snart står Mads i problemer til halsen, for hver gang han prøver at ændre noget ved virkeligheden, starter en kædereaktion af uforudsete problemer. Og så er der lige den ret lækre Caroline, som han gerne vil gøre glad og den virkeligt irriterende Karloff, som han gerne vil hævne sig på. Det går hurtigt op for Mads, at tingene altid kan blive meget værre.. ALTID! Bogen er en forkortet graphic-novel udgave af Liv på spil.

Spændende og tankevækkende graphic novel om bagsiden af uendelig magt. Mads finder hurtigt ud af, at det er ret besværligt at være Gud, men det er svært at skille sig af med det vanedannende spil og de spektakulære kræfter. Sproget er let at gå til og de flotte illustrationer understøtter og udbygger teksten, så den også kan læses af fx læsetrætte drenge.

Bogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med fx EpicReady player oneBruce den Almægtige eller Ready player one. Filmen Bruce den Almægtige handler også om at håndtere guddommelige kræfterBogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med fx Epic eller . Filmen Bruce den Almægtige handler også om at håndtere guddommelige kræfterBogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med fx Epic eller Ready player one. Filmen handler også om at håndtere guddommelige kræfter.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2011

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 24. jan. 2011

Spændende ungdomsbog med et strejf af sci-fi, der nok især retter sig mod drenge fra 12 år. Det veldrejede spændingsplot vil dog også kunne indfange pigerne.

Lægesønnen Mads bor i Risskov og går i 7. klasse. Ved et tilfælde får han fat i det mystiske spil Alt, som kan styre hele verden. Mads starter med harmløse ændringer, men tingene griber om sig. Til slut falder Alt i de forkerte hænder, og Mads indleder en hæsblæsende jagt gennem Aarhus. Spændende og tankevækkende ungdomsbog om konsekvenserne af at lege Gud. Spil- og spændingselementet er en væsentlig del af plottet, men inddragelsen af forskellige unge og deres miljøer gør også bogen interessant for dem, der godt kan lide klassiske ungdomstemaer som fx skole, forældre, mobning og forelskelse. Hovedpersonen er en vedkommende og nuanceret jeg-fortæller. Sproget er let og flydende, og kapitlerne meget korte, hvilket giver en næsten filmisk læseoplevelse. Jessen er en etableret børnebogsforfatter, som bl.a. står bag fantasyserien Fortælleren, 2004.

Bogens "spil for livet" plot kan sammenlignes med sci-fi bøger som fx Brølet, 2008, og Epic, 2007. Bogen henvender sig dog mere til ungdoms- og spændingsbogspublikummet på linje med fx Ina Bruhns Gennem nattens gader, 2009.

Hæsblæsende og velskrevet ungdomsbog om et farligt spil. En fin tilføjelse til spændingshylderne, som nok især vil glæde de læsetrætte drenge.


litteratursiden.dk

d. 22. maj 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 22. maj 2019

Har du nogensinde spekuleret over, hvem Gud er, vil det nok skuffe dig at vide, han er er en gennemsnitlig, semi-kedelig og bumset teenager, som elsker at spille computerspil. Lægesønnen Mads går i 7...


Politiken

d. 11. maj 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 11. maj 2019


Berlingske tidende

d. 18. feb. 2011

af

af

Kari Sønsthagen

d. 18. feb. 2011


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 4 (2011)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 64, nr. 4 (2011)