Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Livas kæreste


Beskrivelse


Liva kan ikke lege i dag. Hun skal nemlig være sammen med Lukas.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2012

af

af

Mads Overmark

d. 22. nov. 2012

Bogen henvender sig til de børn i 0.-1. klasse, der har knækket læsekoden, og som skal konsolidere denne færdighed, samt træne og automatisere billeder af hyppigt anvendte ord. Svage læsere i 2. klasse kan også have glæde af den. Bogen kan også anvendes i forbindelse med emnearbejde om venskaber og lignende. Endelig kan den være en del af et læsekursus eller til læsning i fritiden.

Femte bog i serien om Liva. Liva kan ikke lege med bedste-veninden Mina, fordi hun skal være sammen med Lukas, som hun synes er meget spændende. Det bliver Mina meget ked af. Lukas er dog mest interesseret i fodbold, og ikke den ven/kæreste Liva havde forestillet sig. Et lille hverdagsdrama, som mange børn kan identificere sig med. Mange piger vil kunne deltage i overvejelser over, om Liva har svigtet Mina. Historien er skrevet med korte sætninger og med mange lydrette ord. Teksten er støttet af farveillustrationer, som også er velegnede til arbejdet med for-forståelse og når teksten skal efterbehandles. Der er gratis opgaver på forlagets hjemmeside.

Meget letlæste tekster om børns relationer kan bl.a. også findes i bøgerne om Klara og Eigil af Hans Chr. Hansen og Frede og Fie af Bent Faurby.

En god lille historie der er velegnet til læsetræning.