Bøger / skønlitteratur / roman

Livet de luxe


Beskrivelse


Spændingsroman fra Stockholms underverden, hvor gangsterlivet skildres fra gangsternes perspektiv. Et storstilet røveri, infiltration af hvidvasker-branchen og krig i den jugoslaviske mafiaverden sætter den komplicerede handling i gang.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2012

af

af

Helle Winther Olsen

d. 23. feb. 2012

Tredje og afsluttende, selvstændige del af denne svenske Stockholm Noir-serien, som indledtes med Cash og Aldrig fucke op og som har taget os på tour de force i den stockholmske underverden. I gangsta land, som er befriende forskellig fra pæne middelklassemiljøer, og som byder sig til overfor læsere af hårdkogte subgenrer.

Et pengetransportkup, en politimand der går under cover bag fængslets mure for at infiltrere hvidvaskningsbranchen samt en likvidering i den jugoslaviske mafiaverden sætter handlingen i sving og bringer læseren på en beskidt og fuldstændig politisk ukorrekt tur rundt i de forskellige gangstermiljøer i Stockholm. Gamle kendinge fra de forrige romaner er her: JW der overfører beskidte penge, latinogangsteren Jorge der planlægger sit sidste kup og jugobossen Radovan. Det er ikke nødvendigt at have læst de foregående bøger, for man er lynhurtigt med. Ikke mindst med Radovans unge datter Natalie, der ufrivilligt får lagt et kæmpe ansvar for en stor del af "jugo-miljøet" på sine velklædte skuldre. Plottet er kompliceret, men super medrivende, sagerne væves ind i hinanden på en elegant måde. Sproget er troværdigt, slangfyldt, pågående, men også med et strejf af humor.

Kan sammenlignes med andre hårdkogte spændingsforfattere som James Elroy, Dennis Lehane og Elmore Leonard ligesom han kan matche Stig Larsson.

Spændende afslutning på en i øvrigt vellykket og spektakulær trilogi fra og om den stockholmske gangsterverden som stræber efter livet de luxe.


litteratursiden.dk

d. 24. mar. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 24. mar. 2012

’Stockholm Noir trilogien’, som startede med ’Cash’, afsluttes på fornemste vis med denne 3. del af historien om den stockholmske underverden og dens mange små og store forbrydere. Bogen byder på gens...


Jyllands-posten

d. 20. mar. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. mar. 2012


Politiken

d. 9. mar. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. mar. 2012


Information

d. 9. mar. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. mar. 2012


Børsen

d. 9. mar. 2012

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 9. mar. 2012