Bøger / faglitteratur / vejledninger

Livet efter krigszonen
en praktisk vejledning til hjemvendte soldater og deres familie


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 27. apr. 2010

Bogen er skrevet til soldater, der vender hjem fra en militær indsats i det fremmede samt deres familier.

I USA har man over 23 millioner krigsveteraner og et ministerium, der tager sig af dem. Danmark er også krigsførende nation, men har ikke nær den samme erfaring og forskning som USA. Bogens forfattere er ansat på det amerikanske nationale center for PTSD under Krigsveteranministeriet. Bogen bygger således på amerikansk forskning, men alle henvisninger til steder at hente oplysning og hjælp, er fjernet eller erstattet af tilsvarende danske. I det hele taget er bogen gennemarbejdet, så den umiddelbart kan bruges af danskere. Det er videnskabelig, klinisk viden omsat til nyttige praktiske råd, skrevet i et sprog, så enhver vil kunne få udbytte af den. Holdningen i bogen er neutral, hvad angår den militære indsats dvs. den hverken kritiserer eller forherliger. Dens ærinde er alene at hjælpe soldaterne og deres familier til et normalt og værdigt liv i civilsamfundet.

Der findes en del litteratur om danske soldaters indsats i mellemøsten bl.a. Afghanistan. Men ikke noget nævneværdigt om deres hjemvenden til civilsamfundet. Bogen her er velkommen og ses gerne fulgt op af en tilsvarende dansk.

En meget velkommen bog på det danske bogmarked om den udfordring den hjemvendte soldat og hans familie, venner, kæreste o.a. står overfor, når en hverdag skal genoptages efter en udsendelse, der har forandret dem alle.


Ugeskrift for læger

Årg. 173, nr. 1 (2011)

af

af

Henrik Steen Andersen

Årg. 173, nr. 1 (2011)