Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Livet er en morgengave


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik H. Pedersen

2007

Henvender sig til læsere af kristen litteratur, fx prædikener eller essays. De korte tekster kan bruges til oplæsning på fx ældrecentre eller i kirker.

Poul Henning Fromsejer er cand.theol. og tidligere sognepræst ved Roskilde Domkirke 1983-2003. Han har desuden været redaktør af Børnebladet. Hans nye bog Livet er en morgengave, en privat udgivelse, ligger tæt op af Når hjertet klædes i festdragt, som udkom i 2005. Her er også formmæssigt tale om en slags kristen causeri, en blanding af korte artikler og prædikener. Indholdmæssigt skriver Poul Henning Fromsejer især om glæden og ofte med et lille humoristisk twist. Han inddrager mange små historier i sine tekster, bl.a. fra Radiserne. Illustrator er Adi Holzer, dansk-østrigsk kunstner og med mange udsmykningsopgaver i ind- og udland. Holzers billeder til bogen er ganske spændende og ligger langt fra den "naive" kristne ikonografi.

Poul Henning Fromsejers nye bog minder en del om den forrige Når hjertet klædes i festdragt. Ellers er der ikke udkommet meget nyt på området, man kan bedst sammenligne Livet er en morgengave med Evald Gaardsted-Jørgensens bøger.

Set i forhold til genren og emnet, en hæderlig bog med nydelige illustrationer. Især velegnet til det ældre publikum og bogdepoter.