Bøger / faglitteratur

Livet har dig : seksten fortællinger om vejen fra styring og kontrol til nærvær og trivsel


Beskrivelse


Om hvordan menneskets sind virker efter de tre psykologiske principper: "at vi tænker", "at vi er bevidste" og "at vi er i live". 16 bidragsydere fortæller om hvordan mødet med principperne har givet dem indsigt i hvordan sind og psyke fungerer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2019

af

af

Hamide Kara

d. 12. juni 2019

Seksten fortællinger om psykologiske principper, som kan styrke sindet. For læsere af bøger om positiv psykologi.

Bogen indledes med, at menneskets sind virker efter tre psykologiske principper som: "At vi tænker", "At vi er bevidste" og "At vi er i live". De 16 bidragsydere viser, gennem personlige oplevelser, hvordan mødet med principperne har givet viden om sindets natur. Fælles for fortællingerne er skiftet fra "før" til "efter" bevidstheden om tankers betydning for livsanskuelsen og tilværelsen: "Tanker, der følges af en følelse af fx klarhed, ro, glæde og inspiration støtter en i at skabe et let, afslappet, lyst og harmonisk og nydelsesfyldt liv. Og tanker, der følges af en følelse af fx uro, bekymring, vrede og frygt fører til et hårdt liv præget af sorger og problemer". Sidst i bogen beskrives det engelske fængselsvæsens arbejde med principperne.

En velskrevet bog som byder på indsigt samt personlige dyrekøbte erfaringer. De positive forandringshistorier bidrager med forskellige vinkler og fungerer fint. Fælles for de personlige livserfaringer er, at de alle vil markere det nye paradigme: at medfødt indre sundhed er det, den enkelte har at falde tilbage på.

Andre titler om hvordan bevidsthed og tanker kan forøge livskvalitet er fx: Boost din selvkærlighed5 positive bivirkninger ved at være venlig21 små ritualer til at forandre dit livDet vågne menneske, 5 positive bivirkninger ved at være venlig, 21 små ritualer til at forandre dit liv og Det vågne menneskeAndre titler om hvordan bevidsthed og tanker kan forøge livskvalitet er fx: Boost din selvkærlighed, , 21 små ritualer til at forandre dit liv og Det vågne menneskeAndre titler om hvordan bevidsthed og tanker kan forøge livskvalitet er fx: Boost din selvkærlighed, 5 positive bivirkninger ved at være venlig, og Det vågne menneskeAndre titler om hvordan bevidsthed og tanker kan forøge livskvalitet er fx: Boost din selvkærlighed, 5 positive bivirkninger ved at være venlig, 21 små ritualer til at forandre dit liv og .