Bøger / faglitteratur

Livet i løb


Beskrivelse


Med afsæt i et langt løberliv retter forfatteren et personligt, reflekterende og inspirerende blik mod den moderne løbebevægelse. Med gode råd og humoristiske indspark.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 12. sep. 2012

Løbere af alle slags kan have glæde af denne bog - uanset om det er nybegyndere, erfarne, hardcore motionister, løbere i klub eller folk der bare kan lide at løbe.

Terje Nordberg er en erfaren løber, som ung havde han en lovende karriere som springer og hækkeløber, og i dag, hvor han har passeret de 65, løber han stadig 20-30 km om ugen. I de sidste 30 år har han skrevet mange bøger om løb, både løbebøger med vejledninger om løb og løbetræning, men også mere reflekterende bøger om det at løbe. Hans nyeste bog hører til i den sidstnævnte gruppe. Han skriver løst og fast om sit liv som løber, og hvordan det er at være løber i dag kombineret med lidt historiske beretninger. Han kommer ind på mange vidt forskellige emner: at løbe sammen med børn, om sanserne ved løb i naturen, om oplevelser han har haft som løber, om at løbe forbi en skovbørnehave, om påklædning og moderne løbegrej, om sundhed og om hvad der sker med kroppen og hjernen, når man løber. Det hele er fortalt i en dejlig uhøjtidelig tone.

Om tanker omkring det at løbe kan nævnes Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe af Murakami og Elsk at løbe - med marathonbogen af Tor Rønnow og Bente Klarlund Pedersen. Terje Nordborg udgav i 1995 Året i løb - om glæden ved at løbe, som også består af forfatterens tanker om det at løbe kombineret med egne erfaringer.

En hyggelig bog, som giver stof til eftertanke om det at løbe, og som jeg tror vil blive læst af løbere, som ønsker at læse om andet end træningsprogrammer.


Kristeligt dagblad

d. 3. jan. 2013

af

af

Doris Ottesen

d. 3. jan. 2013