Bøger / faglitteratur / biografier

Livet og skriften : en bog om H.C. Andersen


Beskrivelse


Om H. C. Andersen (1805-1875) som moderne digter i en politisk, samfundsmæssig og kulturel brydningstid, om hans forfatterskab i form af eventyr, romaner, lyrik og drama og om hans privatliv.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2016

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 12. sep. 2016

Biografi om H.C. Andersen med fokus på digterliv og værk. Den giver en god anledning til at (gen)læse forfatterskabet som voksen, både studerende, studiekredse og almindeligt interesserede.

Bog om H.C. Andersen med fokus på forholdet mellem liv og forfatterskab. Den kommer rundt i hele hans værk, ikke blot eventyrene men også hans romaner, lyrik og drama. Bogens vinkel er bl.a. HCA som moderne digter i en politisk, samfundsmæssig og kulturel brydningstid med demokratibevægelse, begyndende industrialisering og nye æstetiske udtryksformer. Johan de Mylius, f. 1944, er en af vore førende H.C. Andersen-forskere.

Værket giver en øjenåbnende læsning af HCA, fordi det holder fokus på interaktionen mellem digterliv og tekst uden at fortabe sig i unødigt hans privatliv. Man kan godt læse bogens afsnit enkeltvis, og det er fint; det medfører nogle gentagelser fra afsnit til afsnit, men det generer ikke den fortløbende læsning. Digert og grundigt værk på over 700 sider med noter, navneregister og litteraturfortegnelse. Fint layout. Meget velskrevet, klart sprog, engageret fortalt, alment tilgængeligt.

Denne nye bog - med dens tekstnære fokus - supplerer andre store HCA-biografier, fx Mylius' egen Forvandlingens prisH.C. AndersenH.C. Andersen (mest om eventyrene), Jens Andersens Andersen (mest om personen HCA), Wullschlagers H.C. Andersen (bl.a. om hans seksualitet) eller Bredsdorffs H.C. Andersen (social-psykologisk vinkel)Denne nye bog - med dens tekstnære fokus - supplerer andre store HCA-biografier, fx Mylius' egen Forvandlingens pris (mest om eventyrene), Jens Andersens Andersen (mest om personen HCA), Wullschlagers (bl.a. om hans seksualitet) eller Bredsdorffs (social-psykologisk vinkel)Denne nye bog - med dens tekstnære fokus - supplerer andre store HCA-biografier, fx Mylius' egen Forvandlingens pris (mest om eventyrene), Jens Andersens Andersen (mest om personen HCA), Wullschlagers (bl.a. om hans seksualitet) eller Bredsdorffs (social-psykologisk vinkel).


litteratursiden.dk

d. 7. okt. 2016

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 7. okt. 2016

Bogen går bag om myterne om H.C. Andersen, drager forfatterskabet frem i lyset og ser på sammenhængen mellem hans liv og digtning. Professor emeritus Johan de Mylius er H.C. Andersen ekspert og har væ...


Kristeligt dagblad

d. 20. okt. 2016

af

af

Doris Ottesen

d. 20. okt. 2016


Politiken

d. 21. okt. 2016

af

af

Bettina Heltberg

d. 21. okt. 2016


Jyllands-posten

d. 26. feb. 2017

af

af

Johs. H. Christensen

d. 26. feb. 2017


Weekendavisen

d. 30. sep. 2016

af

af

Bo Bjørnvig

d. 30. sep. 2016


Nordica

Bd. 34 (2017)

af

af

Ivy York Möller-Christensen

Bd. 34 (2017)