Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Livet omkring dig : lær alverdens levende væsener at kende


Beskrivelse


Den store videnskabsmand Sherlock Ohms udforsker livet på jorden. Han undersøger og beskriver dyr, planter og meget mere. Fagbog for 7-11 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2021

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 12. feb. 2021

Den store videnskabsmand Sherlock Ohms udforsker livet på jorden. Han undersøger og beskriver dyr, planter og meget mere. Fagbog for 7-11 år.

Videnskabsdetektiven Sherlock Ohms beskriver liv på Jorden. Han opdeler alle levende organismer i et livstræ bestående af syv store grupper. De kaldes "riger" og bogens tekst opdeles i disse afsnit. Det første rige hedder "Archaebacteria" og beskriver enkeltcellede mikroskopiske organismer. Det andet rige "Eubacteria" er bakterier, det tredje er "Protozoa", som er encellede organismer der spiser bakterier og det fjerde rige er "Chromista", som er arter der laver fotosyntese i vand. "Plantae" er det femte rige og handler om botanik og planter. Rige 6 er "Fungi" der handler om svampe og rige 7 "Animalia" beskriver dyreriget og opdeles i flere undergrupper fx bløddyr, leddyr, fisk og pattedyr. Bagest i bogen findes en ordliste og et stikordsregister. Der er tegneseriestriber, faktabokse og illustrerede anvisninger. Forfatteren har også udgivet Grundstofferne omkring dig.

Flot og meget oplysende bog om et omfattende emne. Fyldig tekst med mange fagudtryk som kræver at læseren har interesse og kendskab til emnet i forvejen. Fine illustrationer og sjove faktabokse.

Historien om livetVidenskabsmænd og opdagelserNyttige mikroorganismer beskriver evolutionen og livets udvikling på jorden. En ældre og lidt sværere serie er "Mikroliv" med Videnskabsmænd og opdagelser og Nyttige mikroorganismerHistorien om livet beskriver evolutionen og livets udvikling på jorden. En ældre og lidt sværere serie er "Mikroliv" med og Nyttige mikroorganismerHistorien om livet beskriver evolutionen og livets udvikling på jorden. En ældre og lidt sværere serie er "Mikroliv" med Videnskabsmænd og opdagelser og .


litteratursiden.dk

d. 15. juli 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 15. juli 2021

Følg med videnskabsdetektiven Sherlock Ohms, når han udforsker verden omkring sig på en spændende biologisk rundrejse sammen med sine to assistenter. Bogen fortæller om forskellige former for liv på ...