Bøger / faglitteratur / idebøger

Livet på Kastaniegården


Beskrivelse


Med udgangspunkt i hverdagen på Kastaniegården, kendt fra tv-seren "Bonderøven", videregives ideer til hvad man kan dyrke i haven eller vindueskarmen, inspiration til sy- og strikkeprojekter, samt opskrifter på måltider ud fra årstiderns råvarer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 24. okt. 2012

Livet på Kastaniegården er en bog af "Bonderøvens" hustru Theresa Jessing, som er kendt fra tv-programmet "Bonderøven". Som i tv-programmet er det, det originale og de nære ting, der er i centrum.

Bogen er Theresas personlige betragtninger om livet på Kastaniegården. Årstidernes sysler i køkkenet, aktiviteter med børnene, opskrifter og anvisninger. Bogen er inddelt i årstiderne: forår, sommer, efterår og vinter, og hver sæson indbyder til sine aktiviteter og gøremål og de forskellige højtider og dertil knyttede traditioner og muligheder er også med. Mange madopskrifter på alt fra bagværk, til aftensmad, weekend-morgenmad og meget mere. Der er også små kapitler om børns forhold til bedsteforældre, dyr på gården, hjemmefødsler, økologi med mere. De kreative kan få inspiration til mange håndarbejdsprojekter. Det jævne årstidsbestemte økologiske landliv sættes i scene og er helt sikkert en idyllisk (utopisk) drøm for mange. At øko interesserede romantiske byboere måske (primært) læser med, har forfatteren også for øje. Fx er der anvisninger på, hvilke urter en bybo kan dyrke fx på sin altan. Bagerst register over mad- og håndarbejdsopskrifter. Også en liste over web-adresser inddelt i forskellige emner såsom Haver, Papir, Mad etc. Mange billeder af Theresa, Bonderøven og børnene.

En anden bog om det nære liv skrevet af en tv-kendis er Køkken og kaos af Felix Smith.

En bog til kvinder med romantiske drømme om det nære, økologiske, årstidsbestemte familieliv på landet.