Bøger / faglitteratur til børn

Livet på landet i gamle dage


Beskrivelse


Fotografisk billedbog fra Museumsgården Karensminde ved Grindsted. Der fortælles om husholdningen, dyrene, marken, høsten, slagtning, smeden og dyrkue.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2011

af

af

Lars Larsen

d. 9. dec. 2011

Flot billedbog om livet på landet til oplæsning og billedlæsning for børn fra 5 år samt til emnearbejder i daginstitutionen og indskolingen.

Peter H. Petersen har tidligere skrevet om moderne landbrug. Her handler det om dansk landbrug for 50-75 år siden, og billeder og beskrivelser er fra museumsgården Karensminde i Grindsted. I store flotte billeder og en letlæst 2-3-spaltet tekst fortælles om livet og arbejdet på en bondegård. Der er glimt fra den daglige husholdning og lidt om dyrene på gården, men markarbejdet fylder mest. Alt foregår med hestespand eller med en lille grå Massey Ferguson traktor. En gris bliver slagtet og kødet skåret til koteletter, stege eller hakket til medisterpølse. Der er besøg hos smeden, og bogen slutter med dyrskue, den årlige fest med præmiekåringer, pløjekonkurrencer, musik. På de sidste sider er faktaoplysninger fra 1930'erne med information om arbejdsforhold, løn og priser samt en ordliste med gode forklaringer.

Fin pendant til serien Landmandsliv - forår, Landmandsliv - efterår, 2001006 og Landmandsliv - høst , 201007, som handler om moderne landbrug, men hvor der også er et kapitel om høsten i gamle dage med billeder fra Karensminde.

Flot billedbog med store billeder og en letlæst tekst om livet på landet for 50-75 år siden. Til oplæsning fra 5 år og velegnet til emnearbejder i daginstitution og indskoling. Selvlæsning fra 9 år.