Bøger / faglitteratur

Livet tæt på : at være pårørende til et menneske med borderline eller psykopati


Beskrivelse


Gennem personlige fortællinger og interviews gives et indtryk af, hvad det vil sige at være tæt på og at leve sammen med en person med psykopati eller borderline. Desuden giver to psykiatriske overlæger systematiske faglige beskrivelser af de to typer personlighedsforstyrrelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 6. maj 2008

Henvender sig til pårørende og andre, der er tæt på mennesker med borderline eller psykopati.

Bogens hovedforfatter er socialrådgiver og har mange års erfaring med rådgivning af psykisk syge og deres pårørende. En række pårørende kommer i bogen til orde om, hvor vanskeligt det er at være tæt på et menneske med borderline eller psykopati. De to typer personlighedsforstyrrelser forklares desuden enkelt og forståeligt af to psykiatriske overlæger med stor viden om og erfaring på området. Bogen afsluttes med gode råd til pårørende, både generelle og praktiske, om den vanskelige balancegang mellem at hjælpe den syge og samtidig beskytte sig selv. Der er også gode råd til fagfolk inden for det pædagogiske og det social- og sundhedsfaglige område, der kommer i berøring med mennesker med borderline eller psykopati og deres pårørende De sidste råd er brugbare ved de første kontakter, men kræver nok i længden en uddybning.

Der er flere bøger på dansk om de to alvorlige personlighedsforstyrrelser, men denne bog er den første baseret på interviews af pårørende.

Bogen er let at gå til og med sin vellykkede blanding af personlige historier, overkommelig faglig information og gode råd velegnet til pårørende til mennesker med borderline eller psykopati.