Bøger / skønlitteratur / roman

Livets gave


Beskrivelse


En aften rammes San Francisco af et jordskælv. Historien handler om, hvordan en gruppe meget forskellige mennesker får rystet deres liv grundigt, men finder både en nye vej og kærligheden. Bl.a. gennem arbejdet efter naturkatastrofen finder flere et nyt livsindhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2009

af

af

Beth Høst

d. 29. maj 2009

Det er ikke så ofte, jeg bøjer mig for at bruge et kønsbestemt argument, men her er det: dette er en underholdningsroman for kvinder. Og egentlig i alle aldre; fx for tøserne, der er færdige med pigebøger og gerne labber romantik i sig mikset med lidt spænding, er her en herlig anretning.

Steel kan noget med stærke kvinder, der klarer tilværelsens svære valg og udfordringer. Også Steel følger tidens tendenser; nok er bogen fra 2007, og dermed fra før de største finansskandaler, men vi møder som en af historiens stakkels mandlige skurke, en familiefar med et investeringsfirma og et liv i overhalingsbanen, men han har svindlet sig til det hele. Hans hustru er en af dem, der får livet rystet grundigt fra hinanden en aften, hvor San Francisco rammes af et stort jordskælv. Vi møder bl.a. den søde og stadig uspolerede popstjerne, den kønne nonne, den barske og erfarne pressefotograf (jeg ser kun Eastwood i "Broerne..." for mig). Beretningen har svagheder i flere af de opremsende beskrivelser, men plottet holder hele vejen inden for rammerne. Læsere skal dog også være klar til en markant religiøs vinkel, tilgivelsen (=nåden, originaltitel: Amazing Grace) spiller en rolle, men samtidig er den store vægt på medmenneskelighed meget sympatisk.

Naturligvis kan der sammenlignes med anden underholdning, men Steel er og bliver et brand.

Sprogligt lidt svag, men i sin genre et glimrende plot.