Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Livets træ : en bog om naturforskeren Charles Darwin


Beskrivelse


Om Charles Darwin (1809-1882) og hans tanker om universets, livets og menneskets opståen og udvikling.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jesper Holtoug

2008

Introduktion til Darwins liv og hans grundlæggende idéer om evolutionen. Bogen formidler det komplicerede stof, så det bliver tilgængeligt for motiverede børn, primært i alderen 11-14 år, men kræver i langt de fleste tilfælde formidling af en voksen. Emnets karakter og bogens blege og gammeldags fremtoning gør, at bogen næppe vil opleves som en "sællert" af modtagergruppen. Ærgerligt, for bogen rummer meget tankevækkende og særdeles relevant stof. Kan i skolesammenhæng indgå som delemne om epokegørende opdagelser og opfindelser til en gruppe dygtige, engagerede elever.

Baseret på den originale idé at sætte nye tegninger til Darwins næsten 200 år gamle optegnelser. Dygtigt gjort med stor respekt for både tiden og for den store naturforskers liv og tanker. Man kan indvende, at respekten næsten er for stor, idet behandlingen af stoffet og personen er så sobert og redeligt, at det er tæt på at blive tørt og kedeligt. Det samme kan siges om de sirlige og detaljerede illustrationer, der giver mindelser om den tid, hvor begivenhederne foregik og opdagelserne skete. Overordentligt smukke og omhyggelige tegninger, men altmodisch i udtrykket.

Der findes ingen bøger, der på samme originale og lettilgængelige måde tager fat på Darwins epokegørende teorier. Bogen her er ganske enkelt enestående.

En original, tankevækkende og dygtigt udført billedfagbog, som dog må siges at være så smal, hvad angår både emne i forhold til modtagergruppen og formidlingsformen, at man næppe skal forvente en overvældende efterspørgsel.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 7 (2008)

af

af

Charlotte Trolle Olsen

Årg. 125, nr. 7 (2008)


Weekendavisen

d. 22. feb. 2008

af

af

Klaus Rothstein

d. 22. feb. 2008


Kristeligt dagblad

d. 14. feb. 2009

af

af

Sara Nørholm

d. 14. feb. 2009Informationer og udgaver