Bøger / faglitteratur

Livets udvikling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 9. dec. 2008

Henvender sig til læsere der også efterspørger populærvidenskabelige magasiner som Illustreret videnskab og National geographic. Kan læses af store børn og voksne som en populær indføring i den nyeste naturvidenskabelige forskning og anvendes som supplerende materiale for opgaveskrivere i folkeskolens ældste klasser og på gymnasieniveau.

De første to bind af planlagte tolv, der skal dække hele det naturvidenskabelige område. I redaktionen sidder både videnskabsjournalister, indkaldte skribenter med særlig faglig indsigt i de enkelte emneområder, og et hold af layout'ere. I hvert bind kombineres et antal beslægtede videnskabsgrene; i bindet om livets udvikling således biologi, genetik, astronomi og geologi. Der er lagt meget vægt på det visuelle udtryk med flotte fotografier, tegninger og indskudte bokse, og sproget er let tilgængeligt. Velegnet til at bladre i, men kan - med hjælp fra registret - også bruges som opslagsbog. Bagest også korte forklaringer på en række nøgleord.

Niveau og præsentationen svarer til artiklerne i Illustreret videnskab. Afløser samme forlags serie Videnskabens verden der udkom i en 2. udgave i 22 bind i midten af 1990'erne.

De første to af i alt tolv bind der i et letforståeligt sprog præsenterer opdateret viden inden for hele det naturvidenskabelige område. Et indbydende layout med stor vægt på billedsiden.