Bøger / faglitteratur til børn

Livredder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. jan. 2020

Vi har alle mødt livreddere ved stranden og i svømmehallen. Men hvad laver de egentlig, og hvorfor er de der? Det og meget mere kan du læse om i denne fagbog for de 7-9-årige.

I serien "Min første bog" kommer her en fagbog om livreddere. Bogen har et let-tal på 16 og fortæller i et letlæst sprog, sat med meget store typer, om livreddere. De enkelte opslag fylder to sider, som veksler mellem en kort grundtekst, et to-sides foto samt en lille faktaboks. Til bogen kan der frit hentes elevopgaver til brug ved faglige læsekurser i grundskolen.

Det er en udmærket bog om jobbet som livredder. Bogen giver et fint indblik i nogle af jobbets mange funktioner samt forskellige gode råd til at bade sikkert. Bogen opfylder kravene til en fagbog, og er derfor velegnet til både faglige læsekurser samt emneopgaver i grundskolen.

Der findes ikke tilsvarende lette bøger for børn om at være livredder. Vil man læse mere, må man derfor vælge billedbøger som Magnus og havetHelikoptere eller bøger, der berører emnet, som HelikoptereDer findes ikke tilsvarende lette bøger for børn om at være livredder. Vil man læse mere, må man derfor vælge billedbøger som Magnus og havet eller bøger, der berører emnet, som .