Bøger / faglitteratur / bibliografier

Livsbilleder : fotografiske portrætter af Herman Bang


Beskrivelse


159 portrætfotografier fra Herman Bangs (1857-1912) liv i årene 1870-1911. Som ramme om de fotografiske portrætter beskriver forfatterne Bangs alsidige virksomhed, hans forfatteskab, omgangskreds, homoseksualitet, rejser, oplæsninger, teaterarbejde og journalistik.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2014

af

af

Kent Skov

d. 7. juli 2014

For litteratur- og kulturhistorisk interesserede og de professionelt beskæftigede med Herman Bangs liv, værk og samtid. Også spændende for de læsere, der er interesserede i Bangs forfatterskab.

Et flot, gennemarbejdet værk om den danske forfatter, journalist og skuespiller/oplæser Herman Bangs (1857-1912) liv. Bogen er sammensat af et hold af forskere baseret på den omfattende fotodokumentation, der er bevaret om Bang primært på det Det Kgl. Biblioteks Kort- og Billedsamling og på Teatermuseet. Når der findes så meget fotomateriale om Bang er grunden bl.a., at han var en dygtig (selv)iscenesætter og som selvstændig skuespiller og oplæser i ind- og udland var afhængig af det, vi i dag kalder PR. Bogen illustrerer de forskellige sider af Bang, den følelsesfulde, ofte melankolske til tider patetiske stil og (er)kendte homoseksualitet og giver et interessant indblik i stil og mode blandt (andre) "dandies" i datidens kulturliv og portrætfotografi. En række ledsagende tekster, citater og artikler om Bangs forfatterskab og liv skrevet af førende Bang-forskere og -kendere udbygger billedmaterialet. Bogen er opbygget i vekslende temaer, der citerer og kommenterer de mange sider af Bangs arbejde og forholdet til andre kulturpersonligheder.

Karikaturbogen Stoppet i farten viser en anden slags Bang-portrætter. Af nyere om ham findes Borup Jensen: Herman Bang.

En fortrinlig og interessant portrætbog om Bangs liv baseret på de mange portrætfotos af forfatteren.


litteratursiden.dk

d. 14. aug. 2014

af

af

Torben Wendelboe

d. 14. aug. 2014

Dybt fascinerende billedrejse gennem Herman Bangs liv fanget i samtlige kendte portrætter af ham fra barndom til død og med en fond af viden i de fremragende billedtekster. Forfatterne satte sig den o...


Information

d. 15. aug. 2014

af

af

Niels Barfoed

d. 15. aug. 2014


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

af

af

Per Dahl

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Nordica

Bd. 32 (2015)

af

af

Aage Jørgensen

Bd. 32 (2015)Informationer og udgaver