Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Livsenergi : anti-aging, kost & hormonbalance


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 22. dec. 2009

Bogen henvender sig til alle, der vil leve sundt, og som vil forstå, hvorfor det netop er disse tiltag, der hjælper til et bedre helbred, så kroppen ikke ældes for hurtigt.

Nyblom er læge og har i 2008 udgivet Superfood, som har samme fokus. Man skal spise sunde fødevarer, men det alene giver ikke et længere liv. Vi skal sørge for, at hormonerne udvikles i kroppen på den mest hensigtsmæssige måde. Det kan dreje sig om fødevarer, om antioxidanter, om søvn, om fysisk træning. Det er således ikke nok med kostomlægning, man skal tage sit helbred alvorligt i døgnets 24 timer. Jo sundere man lever, jo mindre risiko er der for livsstilssygdommene. Nyblom beskriver fint, hvorfor sygdommene opstår, og hvordan man kan undgå dem. Levnedsmidler kan være med til at forhindre, at sygdommene udvikles, og hun fremhæver overalt, hvilke fødevarer, der hjælper bedst i det givne tilfælde. Man kan også selv forebygge depressioner ved at spise og motionere hensigtsmæssigt. Alt dette fylder 2/3 af bogen, mens den sidste 1/3 er opskrifter, der viser hvordan den sunde mad kan laves. Sidst er der næringstabeller, ordliste, litteratur og register. Sproget er enkelt og opskrifterne nemme at følge.

Der er mange bøger om emnet. Spis dig yngre , 2009, Kernesund mad som forvandler familien på få uger, 2008 og Slank og sund på 8 uger er alle titler med samme fokus.

Det er en god og velskrevet bog om et populært emne. Den vil givet blive lige så efterspurgt, som Nybloms første bog.