Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Livshacket


Beskrivelse


Science fiction. Paul Singer er i denne afsluttende bog i trilogien om "Det blå blod" tættere end nogensinde før på at overtage magten i Newropa. Erton og hans venner må gøre alt for at forhindre Singer og hans robothær i at finde Slutstenen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 28. sep. 2016

Har du også ventet i spænding på den tredje og sidste del af Søren Jessens ungdomsserie "Det blå blod"? For de 12-15-årige drenge (især), der er til actionmættet science fiction og (lidt) kærlighed.

Erton må endnu engang kæmpe med alt hvad han har, denne gang for at forhindre Paul Singer i at finde Slutstenen og dermed overtage magten i Newropa. Heldigvis bliver det ikke uden hjælp fra hans venner. Ertons bedsteforældre Tom og Isa er dybt involverede, og kører hver især deres eget spil for at bistå i kampen mod Singer og hans hær af robotsoldater. Men hvem er den ægte Singer og hvem er robot-Singer? Hvor er Sasi og vil hun nogensinde finde ud af hvordan Erton føler for hende? Og vil Vetlars forsøg på at omprogrammere de dødshackede robotter med sit livshack lykkes? Hele menneskeheden afhænger af det, så oddsene er så høje, som de kan være.

Der er som sædvanligt fuld fart over handlingen, og man keder sig ikke i selvskab med Erton og de andre indbyggere i Newropa. Bogen er velskrevet, med korte kapitler og et friskt sprog, præget af (Newropa)slang. Bogen lever op til det niveau, der blev sat med de to første bøger i serien, og historien rundes fint af med denne afsluttende bog.

Jessens science fiction-univers Newropa går igen i flere af hans bøger, fx i Den sorte terning, hvor Andro får problemer, da hans skal være kurer for en bande.


Weekendavisen

d. 28. okt. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 28. okt. 2016