Bøger / faglitteratur / øvelser

Livskunst i praksis


Beskrivelse


Om hvordan man bliver kunstner i sit eget liv og træffer de valg der leder hen mod størst mulig glæde og trivsel. Med konkrete redskaber og øvelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 4. feb. 2014

En brugsbog til dem, der ønsker at leve mere autentisk, i harmoni med sig selv og sine omgivelser.

Bay-Hansen er læge, sexolog og parterapeut og har skrevet flere bøger, senest Få mere lyst, 2012. Denne handler om livskunst i praksis. I del 1. introduceres livskunst med en model over kunsten at leve og de 3 l'er: livsglæde, lykke og lyst. Livskunst er en individuel proces, hvor man ikke automatisk følger strømmen, men vælger og træffer egne valg. 2. del handler om modet til at være sig selv, om ægthed, autenticitet, mod og følelsernes intelligens, og at nøglen til livet er emotionerne. De præger vore handlinger og mål. Hvert kapitel afrundes med en øvelse markeret med en mælkebøtte i frø. Den skal symbolisere både det stærke og det skrøbelige liv, og det kostbare liv vi har. Det er lidt svært at gengive bogens indhold, for emnet er stort, med mange facetter. Den går i dybden med hvordan vi kan leve det liv vi ønsker, hvordan vi kan navigere i livet, når det er er kaotisk, hvordan vi arbejder med empowerment, og hvad der er hensigtsmæssigt for os. Bay-Hansen har forskellige bud på, hvordan vi får skabt livskunst ind i vores hverdag og stiller mange gode spørgsmål til selvrefleksion.

Der er mange titler inden for emnet, bl.a. Lev dig lykkelig - med positiv psykologi, Find hjem til dig selv, 2008 og Mod, 2012.

Ikke en bog, man bare lige læser, der er gods i. Den er interessant, godt skrevet og kommer rundt om mange aspekter af livskunst, både i teori og praksis.