Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Livsmod & livsglæde - på trods af uhelbredelig sygdom


Beskrivelse


Ni kvinder og mænd i alderen 28-66 år fortæller deres historie om glæde og begejstring i livet på trods af uhelbredelige diagnoser som Cystisk Fibrose, Parkinson, lungekræft, muskelsvind, spastisk lammelse, sclerose og blodprop i hjertet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 29. okt. 2018

Hvad gør livet værd at leve når man har en uhelbredelig sygdom? - mød 9 spændende mennesker der kan finde glæde i livet her og nu på trods af hver deres kroniske og livstruende sygdom. For alle der kunne tænke sig at blive smittet med et positivt livssyn, men specielt nok andre sygdomsramte og pårørende.

Bogen er skrevet efter forfatterens samtaler med 9 forskellige personer i alderen 28-66 med i alt 8 forskellige diagnoser. De fortæller hvordan de med et positivt livssyn tackler deres livssituation med uhelbredelige diagnoser som Cystisk Fibrose, Parkinsons, Lungekræft, Muskelsvind, Spastisk lammelse, Sklerose, og Blodprop i hjertet. Samtaleemnerne spænder vidt fx kærlighed og seksualitet, dødsangst, viljestyrke, tro og accept, sport, mobning, meditation, frivilligt arbejde og hundetræning. Forfatteren er bl.a. kendt fra bøgerne Nyd nuetLiv efter livMadam Dunk, Liv efter liv og Madam DunkBogen er skrevet efter forfatterens samtaler med 9 forskellige personer i alderen 28-66 med i alt 8 forskellige diagnoser. De fortæller hvordan de med et positivt livssyn tackler deres livssituation med uhelbredelige diagnoser som Cystisk Fibrose, Parkinsons, Lungekræft, Muskelsvind, Spastisk lammelse, Sklerose, og Blodprop i hjertet. Samtaleemnerne spænder vidt fx kærlighed og seksualitet, dødsangst, viljestyrke, tro og accept, sport, mobning, meditation, frivilligt arbejde og hundetræning. Forfatteren er bl.a. kendt fra bøgerne Nyd nuet, og Madam DunkBogen er skrevet efter forfatterens samtaler med 9 forskellige personer i alderen 28-66 med i alt 8 forskellige diagnoser. De fortæller hvordan de med et positivt livssyn tackler deres livssituation med uhelbredelige diagnoser som Cystisk Fibrose, Parkinsons, Lungekræft, Muskelsvind, Spastisk lammelse, Sklerose, og Blodprop i hjertet. Samtaleemnerne spænder vidt fx kærlighed og seksualitet, dødsangst, viljestyrke, tro og accept, sport, mobning, meditation, frivilligt arbejde og hundetræning. Forfatteren er bl.a. kendt fra bøgerne Nyd nuet, Liv efter liv og .

Varm og positiv lille sag i Annie Dunchs vanlige letløbende og lettilgængelige sprog. Rørende uden unødvendig sentimentalitet.

Lidt dybere behandles emnet i interviewbogen Bogen om livet hvor 15 kendte og ukendte uhelbredeligt syge danskere deler deres personlige historier for at inspirere andre til at få det bedste ud af livet.