Bøger / skønlitteratur / digte

Livssuk


Beskrivelse


Digtsamling om det evige skift mellem lyse og mørke tanker som vi mennesker er fælles om. Emnerne er bl.a. sorg, savn og død.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. juli 2015

Digtsamling om det skift mellem lys og mørke i sindet vi som mennesker alle er fælles om. Lettilgængelig samling for alle som læser digte.

Mette Hove er født i 1964 i Vendsyssel. Hun har bl.a. også skrevet digtsamlingen Indblik. Hendes nye samling består af korte digte uden titler. Omdrejningspunkt er det almenmenneskelige genkendelige evige skift mellem det lyse og det mørke sind, det positive og det negative, glæde og sorg. Hun skriver fx i første korte digt: "Skriver nøden væk/ lever døden død" og senere i samlingen er sorg og savn dominerende: "Sommersorg/ alt er visnet i haven/ Ensomhedens gule/ i hvert et bed./ Savnets sorte rosenbed." Lars Nørgaard har illustreret samlingen med små stregtegninger.

Dejlig tilgængelig digtsamling, hvor jeg tydeligst mærker især sorgen og savnet i smukke bevægende linjer som: "Han hører ingen tegn på liv i stuen/ Hun var stort besvær./ Nu er han alene./ Vejen - /vanviddets vrede/foruden kærlighed/ revner i alle vægge.".

Kan fx sammenlignes med Bristepunkter af Susanne Holte, der også kredser om tab og sorg.