Bøger / skønlitteratur / roman

Livstid


Beskrivelse


Sveriges kendteste politimand findes skudt, og hans kone mistænkes både for mordet på sin mand og deres lille søn, som er forsvundet. Skønt Annika Bengtzons egen tilværelse ligger i ruiner, identificerer hun sig med den unge kvinde og graver sig ned i politimandens voldsomme fortid for at finde den sande morder.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Den ny Marklund er et must for hendes meget store læserskare, der med fornøjelse har læst de foregående seks femikrimier med journalisten Annika Bengtzon. Livstid fortsætter umiddelbart, hvor Nobels testamente fra 2006 slap, og selv om Marklunds krimier for så vidt kan læses uafhængigt af hinanden, vil jeg klart anbefale, at man læser dem i rækkefølge.

Nogle mener, at Marklund inddrager for meget af hovedpersonen Annika Bengtzons privatsfære i sine krimier; for meget femi og for lidt krimi. Det private videreføres også i Livstid; mig generer det ikke, men når Livstid alligevel ikke helt holder flyvehøjden i forhold til Marklunds foregående krimier, er det dels, fordi den er længe om at komme i gang, dels fordi den indeholder for mange sidehandlinger, som lidt for bekvemt bindes sammen til sidst. Handlingen er i hovedtræk som så: Annikas privatliv ligger i ruiner med en utro ægtemand, der vil skilles og have forældremyndigheden over deres to små børn, en nedbrændt villa og brudte venskaber. På avisen dækker Annika et mord på en politimand med heltestatus. Hans unge kone mistænkes for mordet og for bortførelse af deres lille søn. Alt synes åbenbart, men med utrætteligt engagement og tæft afdækker Annika den stadigt mere ubehagelige sag.

Oplagt læsning for yndere af svenske krimier i almindelighed og af femikrimier i særdeleshed.

Selv om Livstid ikke er Marklunds bedste, er det en udmærket krimi, som man gerne bruger en weekend på, og fortsættelse følger.


litteratursiden.dk

d. 10. dec. 2007

af

af

Rikke Bødker

d. 10. dec. 2007

En dygtig og anerkendt politimand kan godt have en anden facade end den, han viser til daglig. David Lindholm var måske en af den slags I syvende del af serien om Annika Bengtson bliver en af politiet...


Jyllands-posten

d. 24. okt. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. okt. 2007


Information

d. 25. okt. 2007

af

af

Mette Højbjerg

d. 25. okt. 2007


Politiken

d. 24. okt. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 24. okt. 2007

af

af

Per Krogh Hansen

d. 24. okt. 2007


Børsen

d. 24. okt. 2007

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 24. okt. 2007