Bøger / faglitteratur / biografier


Beskrivelse


Baseret på en række samtaler med centrale personer i og omkring partiet Venstre tegnes et portræt af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (f. 1964) og af Venstre, herunder om skæbnedøgnet 3. juni 2014, hvor formandsposten var i spil.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. nov. 2014

Interessant veldokumenteret portræt af Lars Løkke Rasmussen til politisk interesserede, uanset politisk ståsted.

2 journalister fra BT skriver et opdateret politisk portræt af Lars Løkke Rasmussen. Portrættet bygger på en lang række samtaler med både navngivne og unavngivne kilder, herunder 2 gange 4-timers interview med Lars Løkke Rasmusen selv. Portrættet har 2 hovedspor. Dels portrættet af mennesket og politikeren Lars Løkke Rasmussen, dels et fokus på det opgør om formandsposten, der foregik i Venstre i 2014. Eksempler fra bogen er fx Britta Schall Holbergs udtalelser om Lars Løkke Rasmussens alkoholvaner, en episode, hvor en journalist distraheres, da Lars Løkke Rasmussens kone hælder vand i hans lomme, en chauffør, der ender på psykiatrisk hospital, og ikke mindst dramaet om formandsposten, hvor Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen er hovedaktører.

Om det er en politisk bombe og "game change" frem mod et kommende folketingsvalg, eller sladder uden brod, afhænger af dit poltiske ståsted. Under alle omstændigheder er det veldokumenteret politisk journalistik, når den er bedst, velskrevet og underholdende. En vigtig bog i debatten om danskernes mangel på tillid til de politikere de vælger.

Kan sammenlignes med fx Den hemmelige socialdemokratProjekt Løkke. En ældre biografi om Lars Løkke Rasmussen er Projekt LøkkeKan sammenlignes med fx Den hemmelige socialdemokrat. En ældre biografi om Lars Løkke Rasmussen er .


Jyllands-posten

d. 1. dec. 2014

af

af

Niels Lillelund

d. 1. dec. 2014


Berlingske tidende

d. 1. dec. 2014

af

af

Claes Kastholm Hansen

d. 1. dec. 2014


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 35 (2014)

af

af

Mads Brandsen

Årg. 45, nr. 35 (2014)