Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lockwood & co. - den skrigende trappe


Beskrivelse


Lucy Carlyle er paranormal agent og ansat i det lille mærkværdige agentbureau: A.J.Lockwood & co. Hun fortæller historien om hendes første møde med spøgelserne på en af Englands mest hjemsøgte herregårde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 31. okt. 2014

Gyser for børn på 11-14 år om spøgelsesjægere i et lille løjerligt privat agent-bureau, der her løser en mystisk sag på en engelsk herregård, fyldt med uhyggelige og farlige væsner. Det er første bind i en serie.

Hovedpersonen og historiens fortæller er pigen Lucy Carlyle. Hun er synsk og ansat som paranormal agent hos spøgelsesagenterne i det lille skrantende bureau, som netop har forkludret den seneste række spøgelses-jagter. Spøgelsernes aktiviteter i England er stigende, og de er ret farlige. Lucy hvirvles ind i denne historie om spøgelserne på Combe Carey Hall, som kan give det truede bureau en ny og sidste chance. Bagest i bogen en ordliste, der forklarer vigtige begreber, som fx "aura" og "kold jomfru". Forfatter kendes også for fantasyserien "Bartimæus trilogien".

Her er alle grundingredienserne der hører til i gysergenren, spænding og så en del humor, som virker rigtig godt "i munden" på jeg-fortælleren Lucy. Det er en original tekst, og der er ret meget af den, og den bruger mange kendte litterære virkemidler fra gysergenren. Der er en lille sort/hvid illustration foran hvert kapitel, der skaber en vis gyser stemning.

Der er også humor og gys i serierne "Gysergaden Scream Street" og "Skrækkelig skummelt", men historien er her lidt mere detaljeret fortalt og kræver lidt mere af læseren.