Bøger / skønlitteratur / roman

Lodbrogsønnernes død


Beskrivelse


På vej hjem fra Konstantinopel mod Danernes land må Rolf Rapkæft og Lodbrogsønnerne i år 873 kæmpe for overlevelse blandt såvel venner som talrige fjender.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2019

af

af

Michael Linde Larsen

d. 18. mar. 2019

Tredje selvstændige bind i Lasse Holms triologi om Lodbrogsønnerne og Rolf Rapkæft. Som i de to første bøger er intrigerne mange, og der kæmpes for livet. Historieinteresserede læsere bliver belønnet med spænding bygget på sagn, legender og nordisk mytologi fra den tidlige vikingetid.

Langt væk hjemmefra tjener Rolf og Lodbrogsønnerne i år 873 i Konstantinopels garde. Snart forstyrres den tilsyneladende fredelige tilværelse af en række mord med tråde helt ind i det kejserlige palads. Vikingerne havner i begivenhedernes centrum, og med Rolf i spidsen forsøger de at opklare mordene, men tvinges til at flygte nordpå. Forbryderne er dog ikke sådan at ryste af sig, og specielt ikke når de findes i egne rækker. Mens de nærmer sig Danernes land tilspidses situationen, og et endeligt opgør venter. Forrest i bogen findes en personliste.

Der er fart over feltet, og det kræver sin læser at holde styr på alle personer og handlingstråde. Lykkes det, får man en hæsblæsende og velfortalt fortælling. Forfatteren digter videre på historiske kilder og blander dem sammen til en røverhistorie. Han har meget på hjerte, men forstår at balancere mellem den umiddelbare spændingsmættede historie og skildring af en dramatisk tidsperiode.

1000-årsrigetEn konges æt og En konges æt af Tonny Gulløv skildrer samme tidsperiode1000-årsriget og af Tonny Gulløv skildrer samme tidsperiode.


litteratursiden.dk

d. 29. apr. 2019

af

af

Beth Høst

d. 29. apr. 2019

Rolf Rapkæft er landet i Konstantinobel med sine vikingevenner, og historien, der er en god blanding mellem virkelige hændelser og myter, går over stok og sten. Forfatteren har researchet i et imponer...


Politiken

d. 12. apr. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 12. apr. 2019