Bøger / skønlitteratur / roman

Lodbrogsønnernes ran


Beskrivelse


Med Lodbrogsønnerne i spidsen plyndrer vikingerne i to år landene omkring Middelhavet. Men hvor længe har de Thor og Odin på deres side.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 21. feb. 2018

I tilbageblik fortæller dansk/saxeren Rolf Rapkæft om vikingernes togt til landene omkring Middelhavet fra år 868 til år 870. Med Lodbrogsønnerne i spidsen skånes få, og snart bugner langskibene med kostbarheder. Det er en god sørøverroman, som kan læses af alle historieinteresserede.

I år 870 er vikingerne på flugt fra Mauerne, samtidig truer voldsomme konflikter i langskibet med undergang for dem alle. I tilbageblik får læseren historien om de seneste to års plyndringer. En periode som har bragt vikingerne langt ind i kulturerne ved Middelhavet. Men også medført store spændinger blandt Ragnar Lodbrogs sønner og deres følgere. Og i takt med plyndringernes omfang og brutale karakter har Rolf Rapkæft med sin saxiske baggrund fået fere og flere moralske betænkeligheder. Bogen bygger på historiske kilder, som forfatteren har digtet videre på. Forrest i bogen er der to kort, som viser handlingens geografi og en personliste.

Det er en stort anlagt historie med mange personer og handlingsspor. Men når man først er blevet fortrolig med vikingetidens navne og udtryk åbner der sig en fremmed og spændende verden, hvor man som læser får en drablig og intrigebelagt historisk skildrig.

Med en fantasifuld historie i en historisk ramme minder bogen om 1000-årsrigetLodbrogsønnernes hævnVikings. Disc 1 af Tonny Gulløv Lodbrogsønnernes hævn Vikings (Sæson 1). Disc 1Med en fantasifuld historie i en historisk ramme minder bogen om 1000-årsriget af Tonny Gulløv Vikings (Sæson 1). Disc 1Med en fantasifuld historie i en historisk ramme minder bogen om 1000-årsriget af Tonny Gulløv Lodbrogsønnernes hævn Vikings (Sæson 1). Disc 1.


litteratursiden.dk

d. 19. mar. 2018

af

af

Beth Høst

d. 19. mar. 2018

Et stort vikingetogt stævner i 868 sydpå fra Frankerrigets kyst. Farverige og blodige hændelser, fremragende research og ubesværet fortælleteknik gør Lasse Holms bøger til gedigen underholdning. ’Lod...


Kristeligt dagblad

d. 17. apr. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 17. apr. 2018