Bøger / faglitteratur

Løb langt : halvmaraton eller maraton


Beskrivelse


Gode råd og vejledning til at gennemføre et maratonløb. Bl.a. om løbeteknik, træningsformer, mad og drikke, skader og hvordan man undgår dem, samt om motivation og forberedelse til løbet. Med fire fire-ugers løbeprogrammer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 15. okt. 2012

Bogen om at løbe halv- eller helmarathon henvender sig til løbere, der allerede løber lidt, men som godt kunne tænke sig at binde an med de længere distancer. Også løbere, der allerede løber begge distancer, kan finde gode råd her og ny inspiration.

Bogen har flere forfattere, men hovedforfatteren er Martin Kreutzer, som har flere bøger bag sig, bl.a. en løbebog for begyndere. Desuden skriver han fast i I form og Aktiv træning. Bogens formål er at guide løbere til at komme igennem en halv eller hel marathon ved at træne effektivt, både på det fysiske og mentale plan. Bogen er meget omfattende, og forfatterne går grundigt til værks og giver os viden om løbeteknik, træningsformer, mad og drikke, skader og hvordan man undgår dem. På det mentale plan fortæller de om motivation og hvordan man gør sig klar til afviklingen af løbet. Bogen afsluttes med 4 konkrete løbeprogrammer, som strækker sig over fire uger. Artiklerne er meget konkrete og alle er skrevet i et lettilgængeligt sprog.

Vi har en del bøger om at træne til halv- og helmarathon, bl.a. Elsk at løbe - med maratonbogen, 2010, og Maraton og halvmaraton for begyndere, 2006.

Jeg synes denne bog er noget af det bedste, vi har om emnet ved siden af Elsk at løbe - med maratonbogen, bogen er velskrevet og veldisponeret, den gør det ikke sværere end det er, og forfatterne kommer med mange gode konkrete råd. Der er mange, der løber de lange distancer, og til dem kan denne bog sagtens være grundbogen.