Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Løb, Mik!


Beskrivelse


Mik og Ali spiller fodbold. Miks ene sko ryger af hans fod. Den lander på en mark, hvor der er en ko. Mik vil hente sin sko, men er koen mon sød eller sur?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 3. okt. 2017

Mik og Ali spiller fodbold. Miks sko ryger af og flyver ind på en mark. Mik vil hente skoen, men der er en ko på marken... mon koen er sød? Kan læses, hvis man er 6-7 år.

Mik og Ali er på tur. De ser et mål og spiller fodbold sammen. Mik skyder og den ene sko ryger af hans fod. Den lander på en mark, hvor der er en ko. Mik vil hente sin sko på marken, men koen løber efter ham. Teksten er trykt øverst på hver side, og den er sat op i to til tre sætninger. Der er farveillustrationer som fylder hele opslaget. Bogen har hårdt omslag. Dette er den 12. bog i serien om Mik. "Læs løs" bøgerne er inddelt i 10 niveauer, denne bog er "Læs løs 2 LYDRET". Der er opgaver til bogen på seriens hjemmeside. Adgang til opgaverne kræver abonnement.

Fin historie om to drenge og lidt spænding om at turde gøre noget farligt. Illustrationerne er rigtig fine og hjælper med til at forstå teksten. Illustrationerne fortæller også deres egen historie med en fugl, som er med på alle opslag, men den er ikke nævnt i teksten. Dette er en super fin detalje, fordi man får mere fortalt, end man kan læse sig til. Fuglen reagerer på det drengene laver, og det er sjovt.

En anden bog om drenge og fodbold er fx Anton mod JakobMik er sej. Den er lidt sværere end "Løb, Mik". Man kan også læse en af de andre historier om Mik, fx Mik er sej, hvor Mik hopper i iskoldt vand. Her er der også en fugl med i illustrationerne, som i "Løb, Mik!"En anden bog om drenge og fodbold er fx Anton mod Jakob. Den er lidt sværere end "Løb, Mik". Man kan også læse en af de andre historier om Mik, fx , hvor Mik hopper i iskoldt vand. Her er der også en fugl med i illustrationerne, som i "Løb, Mik!".