Bøger / faglitteratur

Løb som eliten : bliv hurtigere på 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton med Hechmann-metoden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. apr. 2015

En bog for løbere, som seriøst ønsker at arbejde på at blive hurtigere på alle distancer fra 5 km til marathon.

Claus Hechmann er tidligere landsholdsløber og i dag ansat som elitetræner i Sparta. Hans træningsfilosofi går på, at man skal løbe lange, langsomme ture for at forbedre udholdenheden frem for de hurtige korte ture, som forbedrer konditionen, og at man ikke skal træne hårdt hele tiden. Træningsprincipper, som var gængse i Danmark i 70'erne og blev promoveret af Arthur L. Lydiard. Claus Hechmann fortæller om fysiologien bag løb, lidt om hvordan man optimerer sin udholdenhed, biomotoren - muskler og centralnervesystemet, og der er forslag til øvelser som forbedrer koordinationen og styrken. Bogen afsluttes med en række meget konkrete træningsprogrammer med grundtræning og specifik træning, fra 5 km til marathon.

For den seriøse løber- både eliteløberen og den lidt erfarne motionist - er det en meget brugbar bog, som er til at forstå. Claus Hechmann opererer med 9 træningszoner, og selv om man ikke har adgang til samme avanceret måleudstyr som eliten, er der en beskrivelse af hvordan man selv finder sin træningszone. Bogen kan også anvendes af trænere, som går ind for træningsprincipperne om udholdenhedstræning.

Nærmest sammenlignelige bog blandt de mange løbebøger er LøbeskolenLøb med Lydiard og så klassikeren Løb med LydiardNærmest sammenlignelige bog blandt de mange løbebøger er Løbeskolen og så klassikeren .