Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Løb Tuf


Beskrivelse


Hunden Tuf går tur. Han løber om kap med katten Søf. Hvem mon kommer først?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 6. juni 2011

To nye letlæsningsbøger i serien Læs lydret henvender sig til de allerførste læsere måske allerede i 0. klasse. Fængende, farverige, nærmest tegneserieagtige, forsider. Bøgerne kan bruges til læsetræning - både i skolen og derhjemme. Til de specialpædagogisk bearbejdede bøger findes undervisningsmateriale til træning af bøgernes ord.

Begynderlæsere kan efter lydmetoden læse små, ukomplicerede historier om hunden Tuf. I Løb Tuf er Tuf på tur, hvor han løber om kap med katten Søf. I Tuf er rå leger Tuf med Søf. Han er sej og går på to ben. Katten gemmer sig, men Tuf finder den. Bøgerne består af én- og tostavelsesord i ganske korte sætninger, således at læseren træner de mest almindelige ord og lyde. De mange meget enkle og farvestrålende illustrationer breder sig over hele opslag, og de støtter og underbygger den korte tekst. Teksten er sat i blokke på 2-3 linjer øverst på hver side. Typografien er stor og tydelig. Forfatteren har udover denne letlæsningsserie været med til at lave undervisningsmaterialet "Staveraketten". Et stavemateriale fra 1.-6. klasse.

Bøgerne minder i udstyr og layout om de øvrige bøger i serien. Der findes mange lydrette letlæsningsbøger fx i serierne Lydret PS og Lydret Dingo.

Bøger til den allerførste læsning er nødvendigvis enkel litteratur. Men disse letlæsningsbøger giver begynderlæserne - udover læsetræning - en god læseoplevelse og lyst til at læse. Bøgerne vil blive lige så populære som de første bøger i serien.